Skip to content
Amsterdam

Amsterdam

Medio 2011 is Rinus Beintema gestart met stichting Suver Nuver. De stichting is sinds het voorjaar van 2017 ook gevestigd in Amsterdam. Suver Nuver is de hoeksteen voor alle cannabis gerelateerde ondernemingen in Nederland die staan voor legalisatie van cannabis voor recreatieve én medicinale doeleinden.

Rinus vindt legalisatie enorm belangrijk, omdat het gedoogbeleid van de laatste decennia heeft geleid tot verschillende problemen. Met name de rechtspositie van de kwekers van cannabis vormt zijns inziens een probleem binnen het huidige gedoogbeleid.

Rinus heeft het cannabisbeleid van Amerika onder de loep genomen. In 29 van de 50 staten mag men inmiddels in Amerika om medicinale redenen cannabis gebruiken. Dit gegeven bracht hem op het idee om op dezelfde manier in Nederland een legalisatieproject neer te zetten. Het legalisatieproject waar Rinus zich voor inzet is: “het gebruik van cannabisextracten voor medicinale doeleinden”.

Het publiek zal bepalen hoe groot Suver Nuver wordt. Op het moment van schrijven (februari 2018) telt de stichting circa 8.000 leden. Er is ontzettend veel belangstelling voor de social clubs van Suver Nuver. Zolang er belangstelling is blijven Rinus en de 25 vrijwilligers keihard doorwerken.

Cannabisextracten

Cannabisextracten (bijvoorbeeld THC-cannabisolie) wordt gebruikt voor een veelheid aan ziektebeelden: een groot aantal mensen met pijnklachten hoopt dat de THC-cannabisolie verlichting kan bieden. Cannabisextracten worden ook ingezet voor de bijverschijnselen van chemotherapie, waardoor men makkelijker kan omgaan met de chemotherapie. Veel mensen met slaapproblemen ondervinden ook het positieve effect van THC-cannabisolie. CBD-cannabisolie wordt juist weer ingezet tegen epilepsie.

Social Club Suver Nuver Amsterdam

In de Social Club te Amsterdam kunnen mensen met gezondheidsproblemen zich laten informeren en inschrijven voor medicinale THC-cannabisolie. De social club is voor iedereen (ouder dan 18 jaar) toegankelijk. Wel adviseert de stichting het gebruik van THC-cannabisolie met je arts te overleggen. Het is te allen tijde verstandig om contact te blijven houden met je arts.

Opmerking: Suver Nuver is anno 2019 niet meer gevestigd in Amsterdam. Voor een cannabis social club in Amsterdam hebben wij de volgende tip: Cannabis Social Club Tree of Life te Amsterdam.

Zie ook
cannabisolie in Friesland
cannabisolie in Groningen

Wenst u cannabisolie naar een bepaalde stad of dorp in Nederland te laten verzenden? Dat kan via de volgende webshop.

Back To Top