Skip to content
HHC de vervanger van THC

HHC – de vervanger van THC?

Er is een nieuw product op de markt dat we graag aan u voorstellen: HHC.

HHC heeft een aantal unieke effecten. Hoewel HHC niet een THC-samenstelling is, voorziet HHC wel in een THC-achtige ervaring. Dus wat betekent dat precies? Laten we eens kijken.

Net als Delta 8 en Delta 9, communiceert HHC met het endocannabinoïde systeem van het lichaam en triggert het diverse effecten. Gebruikers zeggen dat de effecten van HHC kunnen voelen als een mix van Delta 8 en Delta 9 THC. Het heeft naar zeggen de psychoactieve euforie van Delta 9 met een energiek gevoel, maar het kan ook voor een algeheel gevoel van kalmte zorgen, zoals bij Delta 8.

Maar, in tegenstelling tot Delta 8, melden gebruikers dat ze er NIET groggy/moe van worden.

HHC-gebruikers melden gevoelens van euforie en mentale stimulatie. Anderen melden ook mentale helderheid, verlichting van pijn en een energieker gevoel. Hoewel er nog steeds veel niet bekend is over HHC, zijn er geen meldingen van negatieve effecten onder gebruikers.

Wat is HHC?

HHC staat voor hexahydrocannabinol. HHC is een cannabinoïde die te vinden is in de zaadjes en pollen van de hennepplant.

De chemische samenstelling van HHC is anders dan van THC, hoewel het wel voor een THC-achtige ervaring zorgt onder gebruikers.

Omdat HHC van nature voorkomt in kleine hoeveelheden worden de meesten producten ervan geproduceerd in een laboratorium.

Tijdens de hydrogenatie wordt THC omgezet in HHC door middel van de saturatie van een waterstofmolecuul, waarbij de chemische structuur verandert naar Delta-9 THC.

HHC heeft ongeveer 70-80% van de kracht van THC, wat wil zeggen dat het net iets krachtiger is dan Delta-8 en Delta-10.

Deze cannabinoïde is zeker een blijvertje omdat het semisynthetisch is, waardoor het een volkomen legale hennepextractie is.

Maar hoe gebruiken mensen HHC? Lees snel verder om daar achter te komen!

Wat is de beste manier om HHC in te nemen?

Net als alle andere cannabinoïden kan HHC oraal worden ingenomen (als edible of olie), transdermaal (middels een HHC pleister) of via inhalatie (vapen). In het geval van inhalatie gaat dit meestal via HHC-vape-patronen die verkrijgbaar zijn in vele smaken en die eenvoudig in gebruik zijn.

Hoelang duurt uw HHC-high?

HHC gummies
U kunt HHC-gummies proberen, de meest populaire vorm van edibles. De typische HHC-edible dosering is één gummie. Hoewel nieuwe gebruikers beter kunnen beginnen met een halve of een kwart gummie om te kijken wat de effecten zijn. HHC-edibles werken pas na minimaal 30-45 minuten. HHC-edibles produceren een langere high die meestal tussen de 2-6 uur duurt, afhankelijk van dosering, tolerantie, lichaamsgewicht en andere factoren.

HHC olie
Leg de HHC druppel(s) middels een pipet onder de tong en slik deze na ongeveer 1 minuut door. Verhoog de dosering naargelang behoefte. De high van druppels kan circa 2-4 uur aanhouden.

HHC pleister
Transdermale HHC pleisters zijn medicinale pleisters die HHC snel via de huid in de bloedbaan brengen. Het principe van de HHC pleisters kunt u vergelijken met een nicotinepleister, of een morfinepleister. Doordat de pleister heel langzaam (circa 24 uur lang) de HHC afgeeft via de huid, is de kans op een high klein.

HHC vapes
HHC is ook beschikbaar als vape-patroon. Een dosis HHC-vape is gemiddeld 1-3 trekjes. HHC-vapes geven meestal direct effect. De high van HHC-vape is meestal korter en duurt zo’n 30-45 minuten per inhalatie.

Wat zijn de effecten van HHC die worden gemeld?

HHC heeft zo’n 70-80% van de sterkte van THC, wat wil zeggen dat het krachtiger is dan zowel Delta-8 als Delta-10 THC.

De HHC cannabinoïde is nog steeds heel nieuw op de markt, dus er zijn momenteel geen onderzoeken beschikbaar die de effecten ervan op de lange termijn kunnen evalueren.

Het lijkt er echter op dat HHC dezelfde voordelen biedt als andere vormen van THC.

Wat zijn de voordelen?

Hieronder een aantal voordelen van HHC gemeld door gebruikers:

 • Een energieke euforie
 • Verbeterde stemming
 • Zintuigen werken beter
 • Vermindert misselijkheid en braken
 • Kan zorgen voor een verbeterde eetlust

Wat zijn mogelijke bijwerkingen?

Mogelijke bijwerkingen van HHC bij te hoge doseringen zijn:

 • Angstgevoelens
 • Paranoia
 • Verlaagde bloeddruk
 • Versnelde hartslag
 • Rode ogen
 • Droge mond
 • Misselijkheid
Back To Top