Skip to content
Mambo Social Club

Mambo Social Club

De Mambo Social Club Mambo

Het fenomeen van de Cannabis Social Clubs heeft een snelle vlucht genomen in België. België telt ondertussen een meervoud aan Cannabis Social Clubs, verspreidt over Antwerpen, Gent, Brussels en Hasselt. In deze bijdrage staan wij stil bij de activiteiten van Mambo Social Club, gevestigd in Hasselt.

De Mambo Social Club is een Belgische cannabisvereniging die in 2013 is opgericht. Mambo Social Club was onderdeel van de Social Club Trekt uw Plant, maar is uitgegroeid tot een zelfstandige vereniging gevestigd in Hasselt. De club kweekt cannabis voor haar leden. Volgens de Belgische wetgeving mag iedere burger één plant bezitten voor eigen gebruik. In deze wetgeving staat echter niet aangegeven dat die plant niet bij andere planten mag staan. Van deze grijze zone maakt Mambo Social Club gebruik.

Werkwijze van Mambo Social Club

De Mambo Social Club is volgens de oprichter Michel Degens legaal en een voorbeeld om cannabis in België te reguleren. De club is gebaseerd op de ministeriële richtlijn uit 2005 waarin staat dat het bezit van 3 gram cannabis of 1 cannabisplant door een volwassene voor persoonlijk gebruik niet strafbaar is. De Mambo Social Club houdt zich bezig met het collectief telen en verdelen van cannabis onder haar leden. Volgens Degens is de cannabisclub een veilig non-profit model voor de productie en verdeling van cannabis onder volwassenen. Het is een alternatief om criminalisering van de consument tegen te gaan. De doelstelling van de club is dan ook: het beperken van de risico’s en gevaren die gepaard gaan met het kopen van cannabis op de zwarte markt. De veiligheid, gezondheid en het welzijn van de leden staat voorop. De leden weten wat ze consumeren en zijn niet afhankelijk van de illegale markt.

De plantjes worden gekweekt voor mensen die het niet zelf willen of kunnen, om welke reden dan ook. De leden dienen aan een aantal regels te voldoen: minstens 21 jaar, woonachtig in België en al cannabisgebruiker zijn. De potentiële leden worden daarna uitgenodigd voor een gesprek, waar beslist wordt of ze worden toegelaten. Bij toelating wordt er een plantenkaart opgesteld. Per cannabisplantje is namelijk een plantenkaart bijgevoegd: een eigendomsverklaring van desbetreffend lid met een kopie van het legitimatiebewijs. Als de planten klaar zijn, worden deze verkocht aan de leden voor 7 euro per gram. Er gaat vier euro naar de verzorging en drie euro naar de vereniging.

De cannabis die Mambo Social Club kweekt is 100% biologisch en zonder gebruik van chemische voedingsstoffen, pesticiden en manipulaties of toevoegingen achteraf. Hiermee wordt de kwaliteit van de cannabis gewaarborgd en is het geschikt voor medicinale gebruikers. De club heeft toegang tot verschillende zaden en kan verschillende soorten kweken. Dit is afhankelijk van de wensen van haar leden.

Lid worden?

Op de website www.mambosocialclub.be is er een contactformulier te vinden. Indien u aan de voorwaarden voldoet, kunt u het formulier invullen en lid worden van de vereniging.

Wenst u cannabisolie naar België te laten verzenden? Dat kan via de volgende webshop.

Back To Top