Skip to content
Cannabis Social Club Gent

Cannabis Social Club Gent

De Cannabis Social Club Gent

In de zomer van 2017 richtte de Vlaamse mediwiet-columniste Eef de Bruyne, samen met twee vrienden, de Cannabis Social Club Gent op. De club is in eerste instantie ontstaan als antwoord op de juridische onzekerheid en andere problemen waarmee cannabisgebruikers in Gent en omgeving te maken hebben. De vereniging heeft de volgende doelen:

  • voorlichting geven over het veilig gebruik van cannabis;
  • informatie verschaffen over de medicinale werking van cannabis;
  • hennepproducten in een beter daglicht plaatsen;
  • dialoog aangaan met autoriteiten;
  • initiatieven nemen in het kader van decriminalisering en legalisering.

De club organiseert diverse activiteiten, zoals workshops, lezingen, evenementen en open ontmoetingsdagen. Het is daarnaast een laagdrempelige ontmoetingsplek waar leden van de club kunnen samen komen. Het einddoel van de club is het produceren van cannabis voor haar leden, zoals de Belgische Social Club Trekt uw plant doet.

Eef De Bruyne houdt haar pleidooi voor normalisatie van cannabis voor het Europese Parlement:

Link: Eef De Bruyne, columnist CNNBS, Belgium, Cannabis, Testimonial, Subtitle – YouTube

Informatie-events 

De club organiseerde eind augustus haar eerste evenement onder het motto ‘Hoog tijd voor een slimmer beleid’ waarbij bezoekers worden geïnformeerd over het gebruik van cannabis. Dit evenement trachtte ook de bewustwording te vergroten van de positieve effecten van cannabis, op zowel recreatief als medicinaal vlak.

Er waren verschillende sprekers aanwezig, zoals de voorzitter van Trekt Uw Plant, columnist Patrick Dewals, professor in de criminologie Tom Decorte en medicinale cannabisgebruikers. De cannabisgebruikers konden kort hun verhaal vertellen aan het publiek en plaatsnemen aan een tafel. Er was ruimte voor media, politieke figuren en hulpverleners om deel te nemen en met hen in gesprek te gaan. Eén van de sprekers was Jean Pierre Voncken. Hij is vader van de vierjarige Sofie die aan een zware vorm van epilepsie lijdt. De artsen konden Sofie niet helpen, maar cannabisolie kon dit wel. Met cannabisolie zijn de epileptische aanvallen verminderd en heeft Sofie een beter leven.

Tom Decorte pleit lange tijd voor legalisering van cannabis. Tijdens het evenement vertelt hij op welke wijze gelegaliseerd zou moeten worden. Medicinale cannabis hoort volgens hem thuis in de medische wereld. Voor recreatief gebruik van cannabis zouden Cannabis Social Clubs gelegaliseerd moeten worden. De overheid kan daarbij regels opleggen, zoals kwaliteitseisen en het maximaal aantal leden bepalen.

Stichting Mediwiet op bezoek

In december werd Wernard Bruining uitgenodigd. Hij startte één van de eerste coffeeshops in Nederland begin jaren ’70 en is de oprichter van Stichting Mediwiet. In een middagvullend programma gaf hij informatie over het zelf maken van wietolie, de medicinale werking van wietolie, de geschiedenis en het verbod van cannabis. Ook besprak hij een aantal ziektebeelden die behandeld worden met cannabis.

Lid worden?

Wil je ook lid worden van de club en op de hoogte blijven van de ontwikkelen? Bezoek dan de website van Cannabis Social Club Gent: www.csc.gent. Niet iedereen kan lid worden van de social club. Er gelden een aantal voorwaarden: je moet minimaal 21 jaar oud zijn, woonachtig zijn in België en ervaring hebben met cannabis. Voorafgaand aan het lidmaatschap vindt er een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek wordt gekeken hoeveel cannabis en op welke wijze het potentieel lid consumeert. Het lidmaatschapsgeld bedraagt 25 euro.

Wenst u cannabisolie naar Gent te laten verzenden? Dat kan via de volgende gespecialiseerde webshop.

Back To Top