Skip to content
HHC gummies

HHC gummies

Wat zijn HHC-gummies?

HHC-gummies zijn smaakvolle snoepjes die de cannabinoïde HHC bevatten. Er zijn diverse smaken, vormen, soorten en formaten te krijgen, maar je moet net zoals bij andere cannabisproducten, goed opletten wat je tot je neemt. Let op de sterkte van de gummie en zorg dat je weet waar je aan begint.

De effecten van HHC-gummies kunnen kort duren of langer aanhouden. De effecten van HHC edibles, zoals gummies, kunnen wel zo’n zes tot acht uur langer duren dan de effecten van vapen of roken. Echter, ieder mens is anders en de impact kan dus ook van persoon tot persoon verschillen. Bij sommige mensen houden de effecten wel 12 uur aan. Dit heeft allemaal te maken met factoren als lichaamsgewicht, metabolisme, tolerantie, en de sterkte (aantal milligram HHC) van de gummies.

HHC-gummies zijn erg populair omdat ze een korte halfwaardetijd hebben met snelle effecten. De halfwaardetijd is de tijd die nodig is om 50% van een aanwezige stof in het lichaam af te breken. Je kunt de effecten van de HHC zelfs al binnen twee tot tien minuten voelen. Zodra je een HHC-gummy hebt ingenomen zal je spijsverteringssysteem de gummy gaan afbreken; vandoor ook dat je het zo snel merkt.

Word je high van HHC?

HHC heeft een stimulerende werking voor lichaam en geest. Het effect van HHC is vergelijkbaar met het “high” effect van THC. Factoren als tolerantie, gewicht of dat je gegeten hebt, zijn allemaal van invloed op de werking. Bij iedereen kan het effect verschillen, ga er daarom zorgvuldig mee om.

Is HHC sterker dan delta-8?

HHC is ongeveer half zo sterk als gewone delta-9 THC; HHC is echter ook minder sterk dan delta-8. Dit is wel afhankelijk van diverse variabelen, waaronder hoeveel de gebruiker consumeert en de kwaliteit van het product.

HHC valt in dezelfde legale categorie als delta 9 THC, wat in essentie een grijs gebied is. Zolang de delta-9 THC inhoud van HHC-producten niet boven de 0,05% uitkomt, is het niet onderhevig aan onze Nederlandse wetgeving.

Naar aanleiding van pogingen om delta-8-producten te verbieden, hebben sommige landen bepaalde wetgeving in het leven geroepen die het gebruik van synthetisch gegenereerde cannabinoïden inperkt. Hierdoor moet je altijd goed onderzoek doen voordat je online HHC-gummies koopt. Voor de zekerheid kun je het beste laboratoriumtesten controleren, zodat je zeker weet wat precies de inhoud is van de gummies.

Wat is de beste dosering van HHC gummies?

Lichte sterkte HHC gummy: 5-10 milligram
Gemiddelde sterkte HHC gummy: 10-30 milligram
Zware sterkte HHC gummy: 30-60+ milligram

Wat gebeurt er wanneer je te veel HHC-gummies inneemt?

Wanneer je THC in grote hoeveelheden gebruikt, kan dit zorgen voor onrustige gevoelens en braken. Er zit niet voldoende THC in HHC-gummies om echte schade te veroorzaken, maar je kunt je wel behoorlijk ziek of onprettig gaan voelen. Het kan wel even duren voordat je iets merkt van de effecten van de edibles, maar wanneer dat gebeurt zal het effect naar alle waarschijnlijkheid wel even aanhouden. Als je te veel gummies hebt ingenomen, is het verstandig om naar een veilige en rustige plek toe te gaan. Mocht je gaan “flippen,” dan is het van groot belang dat je iemand in de buurt hebt die je kan helpen om weer te kalmeren. Mochten de symptomen echter erger worden, raadpleeg dan een arts.

Back To Top