Skip to content
Cannabis Social Club Trekt uw Plant

Cannabis social club Trekt uw plant

Over de cannabis social club Trekt uw Plant

Sinds 2005 wordt het bezit van 1 cannabisplant per volwassene of drie gram cannabis niet langer vervolgd in België, vanwege een ministeriële richtlijn. Joep Oomen startte toen in 2006 de stichting Trekt uw Plant. Het is de oudste cannabis social club van België. Deze club kweekt voor elk lid 1 plantje. De leden kunnen of willen om welke reden dan ook, geen plantje zelf kweken. De leden laten hun plant verzorgen in collectieve kweekruimtes door een plantverzorger van de club. Deze kweekruimtes staan op een geheime locatie in België ter voorkoming van diefstal. Per plantje is er een eigendomsbewijs aanwezig. Het ministerie van justitie heeft tweemaal de activiteiten van Trekt uw Plant voorgelegd aan de rechtbank. De rechtbank heeft echter beslist dat er geen sprake was van inbreuk op de drugswetgeving.

Waarom is Trekt uw Plant opgericht?

De stichting Trekt uw Plant wil met dit initiatief een consequente toepassing van de cannabisrichtlijn bereiken. Zij streven naar een andere benadering voor cannabisgebruik, namelijk die uitgaat van het gezondheidsaspect en niet van het strafrecht. Trekt uw Plant is van mening dat de overheid zicht krijgt op cannabisgebruik, indien het produceren en consumeren toegelaten wordt. Het illegaal gebruik van cannabis kan dan worden voorkomen en tegengegaan.

Trekt uw Plant levert tegen kostprijs een cannabispakketje. Daarin zit 20 gram cannabis (in de volksmond ook ‘wiet’ genoemd) en het overige knipafval van één plant. Daarbij wordt de verklaring van het betreffende lid bijgevoegd. Het aantal leden van de club groeide door invoering van de wietpas in het zuiden van Nederland. Hierdoor konden Belgen niet meer terecht in Nederlandse coffeeshops. De club heeft op dit moment ruim 400 leden, verspreid over heel België.

Trekt uw plant heeft de volgende cannabissoorten beschikbaar: indica, indica/sativa (hybrid), sativa en cannabidiol. Er worden verzorgingskosten in rekening gebracht van 7 euro per gram voor indoor-planten. De verzorgingskosten voor outdoor-planten is 6 euro per gram. Op de website van Trekt uw Plant is een schema te vinden waarin de effecten van de beschikbare stammen zijn weergegeven. Tevens is er een tevredenheidspercentage per soort bijgevoegd. Samen met de plant ontvangen de leden van de club een kweekbon met gedetailleerde informatie over de samenstelling, de verwachtte effecten, tips voor verantwoord gebruik en een formulier met betrekking tot hun ervaringen met de cannabis.

Lid worden?

Op dit moment is er een ledenstop bij Trekt uw Plant. Nieuwe leden worden op de wachtlijst geplaatst. Op de website www.trektuwplant.be is er een ledenformulier beschikbaar. Deze dient te worden ingevuld en gemaild te worden naar Trekt uw Plant. Er wordt een lidmaatschapsbijdrage gevraagd van 25 euro per jaar. Daarmee worden administratie- en communicatiekosten van de stichting bekostigd.

Back To Top