skip to Main Content
THC Edibles

THC-edibles

Zoals veel mensen inmiddels wel weten, zijn er uiteenlopende manieren waarop THC gebruikt kan worden. Edibles zijn hier een voorbeeld van, de THC edible is aan een opmars bezig.

Het is alleen lang niet voor iedereen duidelijk hoe edibles precies ingenomen moeten worden, of wat edibles überhaupt zijn. Daarom vonden wij het tijd om alle relevante informatie die hierover op internet te vinden is, eens bij elkaar te brengen. Zo kwamen we tot deze pagina.

In onderstaand overzicht vindt u alles over THC-edibles, zodat u geïnformeerd kunt besluiten of u ze een keer wilt proberen. U weet dan ook meteen hoe u dat moet doen.

Cannabis ediblesWat is THC?

Maar voordat we de edibles bespreken, eerst even een introductie van THC. De term is bij haast iedereen bekend, maar lang niet iedereen weet wat ermee bedoeld wordt.

THC is de afkorting van tetrahydrocannabinol, en dit is een belangrijk stofje uit de cannabisplant, ook wel de hennepplant genoemd. Dit stofje is psychoactief. Dat betekent dat de gebruiker van THC high of stoned kan worden. THC is namelijk juist het stofje dat die effecten bij de gebruiker teweegbrengt. Daarom is THC ook het stofje dat in coffeeshops populair is, het zit in de joints die mensen graag roken.

Edibles met THCWat zijn edibles?

Niet iedereen vindt het prettig om joints te roken, en daarom zijn er, zoals gezegd, vele andere manieren waarop THC kan worden ingenomen. Edibles zijn wat minder bekend dan de joint, maar de gebruikers ervan zijn er zeer over te spreken.

Even kort samengevat, zijn edibles bedoeld om op te eten. THC via voeding, dus. Dit is meteen het belangrijkste verschil met bijvoorbeeld de joints, of met vapen. Bij edibles komt het stofje via het spijsverteringskanaal in de bloedbaan terecht. Het duurt daarom iets langer voordat het stofje in werking treedt, dan bij een joint het geval is. (Hoelang precies, dat verschilt natuurlijk per edible, maar over het algemeen duurt het ongeveer een uur.)

Verschillende vormen van edibles

Wie edibles wil proberen, heeft aan alleen die term nog niet genoeg informatie. Ze komen namelijk in vele verschillende vormen. Bekende voorbeelden zijn uiteraard brownies en andere zoete voeding zoals koekjes en snoepjes (veel gebruikers zijn dol op gummibeertjes). Maar dat dit de bekendste voorbeelden zijn, betekent niet dat de wereld van edibles zich tot deze producten beperkt. Helemaal niet zelfs.

Vrijwel iedere maaltijd en elk tussendoortje kan worden omgetoverd tot een THC-edible. Het ligt er dus maar net aan wat u het liefst wil. U kunt dus eerst een product kiezen, en daarna besluiten dat u van dat voedingsproduct een THC-product gaat maken.

De voordelen van THC-edibles

Zoals al even werd genoemd, duurt het langer voordat de THC in werking treedt dan bij onder andere een joint, maar dit is niet per se een nadeel. Ten eerste zijn er genoeg mensen die graag een wat rustige opbouw hebben. Maar daar komt bij dat edibles langer werkzaam blijven. De ‘high’ komt dus geleidelijk op, en het duurt langer voordat die weer is verdwenen. Dat komt omdat de afgifte van het stofje bij edibles veel trager gaat, en dat is voor velen juist gunstig. Wie dus niet overrompeld wil worden, en voor langere tijd van het stofje wil genieten, doet er goed aan THC-edibles te proberen.

Een ander belangrijk voordeel is dat in THC-edibles vaak meer cannabinoïden zitten dan in een joint of in een elektronische sigaret. Ook is het stofje bij edibles heel gemakkelijk te doseren. Bij een joint heeft u soms geen idee hoeveel u met een trekje binnenkrijgt. Dat is bij edibles een ander verhaal. De gebruiker kent de verhouding tussen voeding en THC in de edible, en kan daarom nemen wat hij of zij het verstandigst lijkt. Er kunnen altijd kleine hapjes worden genomen.

Verder is nog als voordeel te noemen dat de gebruiker zich nergens voor hoeft te schamen, omdat niemand doorheeft dat een edible een THC-product is. (Want helaas, het taboe is er nog steeds.) Op deze wijze is zo ontzettend veel mogelijk met deze vorm van THC. De gebruiker kan creatief zijn en van alles proberen en combineren, zodat de edibles steeds meer de vorm aannemen van wat de gebruiker het liefst ziet. Dat is bij andere vormen van THC een stuk lastiger.

THC snoepjesDosering

Bij kant-en-klare THC-edibles staat de aan te raden dosering als het goed is gewoon op de verpakking. Mocht dat niet het geval zijn, dan zijn er grofweg vier niveaus waarop u de THC-edibles kunt gebruiken: een microdosis (2,5 mg THC), een lage dosis (5 mg THC), een normale dosis (10 mg THC) en een hoge dosis (25 mg THC of meer). Afhankelijk van uw ervaring en wensen, kunt u instappen op het niveau dat het beste bij u past. Uiteraard is het voor de beginner verstandig om eerst een microdosis te proberen, en vanuit die dosering op te bouwen.

Zelf THC-edibles maken

THC-edibles zijn in Nederland niet legaal. Maar daar hebben de aanbieders iets op bedacht. Wat namelijk wel mag, is het kopen van spullen waarmee u de THC-edibles thuis zelf kunt maken. Dat is niet eens zo moeilijk. Integendeel: voeg een aantal druppels THC-olie toe aan het voedingsproduct dat u graag wilt eten.

Voor met maken of kopen van de THC-olie is het aan te raden om de juiste soort cannabis te kiezen, afhankelijk van wat u wil. Voor ontspanning zijn de indicasoorten geschikt, voor een opgewekte stemming zijn de sativasoorten beter.

THC-edibles proberen

Als u de THC-edibles heeft gemaakt, dan kunt u ze proberen. Maar ook hierbij zijn nog wat tips te geven. Zo is het van groot belang dat u voorzichtig begint. Gooi niet meteen alles achterover. De ervaring leert u pas echt wat het effect van de edibles zal zijn op uw lichaam en geest.

Gebruik ook geen alcohol erbij en eet voordat u de edibles gebruikt even stevig, zodat u het niet op een lege maag doet. Oftewel: voorzichtigheid staat altijd op nummer één.

Back To Top

U heeft zich succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Foutmelding

THColie.nl will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.