Skip to content

Iedereen die weleens zeep gebruikt, kent het volgende probleem. Het maakt de boel misschien wel schoon, maar vervolgens is de huid droog. Het voelt niet goed. Daar heeft men gelukkig iets op bedacht, en dat is: zeep op natuurlijke basis, van plantaardige ingrediënten. THC-zeep bijvoorbeeld. Op deze pagina leest u wat hiervan de voordelen zijn, en hoe u deze zeep helemaal zelf kunt maken.

Wat is THC?

Maar eerst even een korte introductie over THC. De werkzame stof THC komt uit de cannabisplant (die ook wel de hennepplant wordt genoemd). Dit stofje zit vaak in joints en andere soortgelijke producten, maar er kan veel meer mee gedaan worden. Vooral het medicinale, verzorgende gebruik van THC is de laatste jaren aan een flinke opmars bezig, en THC-zeep is daar onderdeel van.

Helende effecten van THC-zeep

Door de helende effecten van het stofje THC dat in de zeep is verwerkt, wordt de huid optimaal verzorgd. Zeep met THC wordt vanwege de positieve effecten door steeds meer mensen gebruikt. THC-zeep is er niet alleen om de huid schoon te maken, ook aandoeningen kunnen ermee behandeld worden. Psoriasis, eczeem en dermatitis bijvoorbeeld.

Veilige manier van medicinaal THC-gebruik

Maar waar THC normaal gesproken wordt gerookt, of op andere ietwat ongezonde manieren het lichaam binnenkomt, is THC-zeep juist uitermate geschikt voor het menselijk lichaam. De zeep is veilig. In het bijzonder de gevoelige huid kan hier de voordelen van benutten.

Zelf THC-zeep maken

En het is dus mogelijk om zelf de THC-zeep te produceren. Sterker nog, het is vrij eenvoudig. De verhoudingen van de verschillende ingrediënten zijn natuurlijk aan te passen aan uw eigen voorkeuren, maar het is een goed begin. De zeep is simpel, natuurlijk en helemaal vrij van parabenen en palmolie.

Benodigdheden

 • Een zeepblok (75 tot 100 gram)
 • THC-olie met een laag percentage, bijvoorbeeld 2% (1 tot 3 theelepels, wat ongeveer 6 tot 9 milliliter is)
 • Gedestilleerd water (2 tot 3 theelepels)
 • Etherische olie (10 druppels, voorbeelden hiervan zijn eucalyptusolie en pepermuntolie)

Bereidingswijze

 1. Rasp of snijd het zeepblok fijn (raspen werkt beter). Hiervoor kunt u de CBD-zeep gebruiken die beschikbaar is op Cannabisolie.nl.
 2. Plaats de geraspte zeep met het gedestilleerde water in de magnetron totdat de zeep helemaal is gesmolten. Liever korte perioden van 30 seconden dan een lange tijd achter elkaar, de zeep kan namelijk verbranden als hij te heet wordt. Blijf tussendoor roeren. Mocht het te droog worden, voeg dan wat (kraan)water toe.
 3. Voeg de theelepels THC toe. Meng het geheel goed door elkaar. Is het te koel? Dan nog even in de magnetron.
 4. Opnieuw roeren en de etherische olie toevoegen.
 5. Giet het mengsel in een mal. Zo’n mal kunt u zelf maken door bijvoorbeeld de onderkant van een plastic flesje af te knippen.
 6. Sla het mengsel in de mal een paar keer op tafel, zodat de luchtbellen eruit gaan.
 7. Wacht 4 tot 6 uur tot de zeep goed hard is, en klaar bent u!
Back To Top