Skip to content
Cannabis Social Club Brussels

Cannabis Social Club Brussels

De Cannabis Social Club Brussels

Inmiddels heeft België meerdere Cannabis Social Clubs: de meest bekende Trekt Uw Plant, de Mambo Social Club en CsC Gent. Maar daar blijft het niet bij. Ook Brussel heeft een cannabisvereniging: de Cannabis Social Club Brussels.

Dit komt doordat de gezondheidsvoordelen van cannabis steeds bekender worden. Cannabis kan namelijk helpen bij verschillende aandoeningen, waaronder fibromyalgie, aids, kanker, slapeloosheid en reuma. De verlichtende werking van cannabis wordt ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken. De vraag naar cannabis groeit, toch is cannabisgebruik in België nog steeds illegaal. Echter bestaat er een gedoogbeleid voor het gebruik van cannabis. Persoonlijk cannabisgebruik onder meerderjarigen heeft de laagste vervolgingsprioriteit volgens de ministeriële richtlijn uit 2005. Onder persoonlijk gebruik verstaat men het bezit van maximaal 3 gram cannabis of één plantje.

Wat is een Canabis Social Club?

Een Cannabis Social Club is een non-profit organisatie die cannabis teelt voor haar leden. De leden zijn volwassenen die om welke reden dan ook, zelf geen cannabis kunnen of willen kweken. De club is een gesloten circuit van producenten en consumenten. De club wordt gefinancierd door haar leden. Elk lid kan aangeven welke cannabis en hoeveel hij/zij nodig heeft. Aan de hand van de vraag wordt er een vergoeding betaalt. Het lid worden van een cannabisclub heeft vele voordelen voor de cannabisgebruiker; zo wordt de veiligheid gewaarborgd, eerlijke prijzen gevraagd en hoeft men de cannabis niet op straat te kopen. De zwarte markt kan zo vermeden worden.

Stand van zaken CsC Brussels

De CSC Brussels werft op dit moment (januari 2018) leden, maar produceert nog geen cannabis. Zodra dit wel mogelijk is, worden de leden op de hoogte gesteld. Op de website van CsC Brussels wordt de werkwijze beschreven en de kernwaarden van de organisatie. De website beschrijft drie stappen: inschrijving, het betalen van contributie en tot slot het produceren van cannabis voor eerlijke prijzen. De inschrijving is gebonden aan voorwaarden die opgenomen zijn in de statuten. Deze staan op dit moment niet online. De contributie bedraagt 25 euro per jaar, hiermee worden activiteiten van de club gefinancierd, zoals evenementen en workshops.

De drie kernwaarden van de club zijn:

  • Decriminalisering: de club pleit voor decriminalisering en regulering van cannabis. De wens is vooral om cannabis uit het zwarte circuit te halen middels regulering en controle.
  • Preventie: de club wil het debat stimuleren. België telt ruim 600.000 cannabisgebruikers, velen zijn niet op de hoogte van eventuele nadelige gevolgen bij het gebruik van verschillende variëteiten (meer THC houdend) van de cannabisplant en de mate waarin (frequentie). Door te informeren willen ze (overmatig) cannabisgebruik voorkomen.
  • Legalisatie: het primaire doel van de club is het beschermen van de gezondheid van de leden. Door cannabis te legaliseren, kan de distributie en productie gecontroleerd worden.

Indien u lid wil worden of vragen heeft, bezoek dan de website www.cannabisclub-bruxelles.strikingly.com.

Wenst u cannabisolie naar Brussel of een andere stad te laten verzenden? Dat kan via de volgende webshop.

Back To Top