Skip to content
Reuma

Reuma

Cannabisolie tegen reuma

Voor mensen met reuma kan cannabisolie een goed alternatief bieden voor synthetische pijnstillers. Zelfs het reumafonds erkent dat cannabisolie reumapatiënten kan helpen. Op de website van het reumafonds staat letterlijk het volgende:

“Mensen met chronische pijn door bijvoorbeeld reuma, gebruiken cannabisproducten soms omdat ze tijdelijk minder last hebben van bijvoorbeeld pijn of spierkrampen.”

Bij welke vormen van reuma werkt cannabisolie? 

Onder reuma vallen verschillende aandoeningen, maar als men in het dagelijks leven de term noemt, dan bedoelt men meestal reumatoïde artritis. Andere bekende vormen van reuma zijn artrose en fibromyalgie. Cannabisolie is bij vrijwel alle vormen van reuma een effectieve pijnstiller, maar er is meer.

Hoe werkt cannabisolie tegen reuma?

Cannabis werkt effectief bij de bestrijding van de belangrijkste symptomen van de meest voorkomende vormen van reuma:

  • Verminderen van de chronische pijn in de spieren en/of gewrichten (bij alle vormen)
  • Verminderen van de zwellingen in de ledematen (o.a. bij reumatoïde artritis)
  • Verminderen van de stijfheid van de spieren en gewrichten (o.a. bij artrose en fibromyalgie)
  • Tegengaan van slapeloosheid (bij alle vormen, maar vooral bij fibromyalgie)

Een bijkomend voordeel van cannabisolie is dat dit middel vrijwel geen vervelende bijwerkingen kent. Hierin onderscheid cannabisolie zich op een positieve manier ten opzichte van veel synthetische medicijnen.

Welke vorm van cannabisolie heb ik nodig?

Er bestaan grofweg twee vormen van cannabisolie: CBD-olie en THC-olie. Wij kunnen echter niet zeggen welke van deze twee het meest effectief is, omdat er zoveel verschillende vormen van reuma bestaan en omdat ieder mens verschillend is.

Wanneer de patiënt voldoende heeft aan een goede pijnstiller, dan kan meestal worden volstaan met CBD-olie. Bijkomend voordeel is dat het onmogelijk is om high te worden van CBD-olie. Echter wanneer ook andere symptomen moeten worden bestreden, dan is THC-olie soms meer geschikt. Per situatie moet worden bekeken wat de beste keuze.

Filmpje:
Mea zat jaren in een rolstoel nu gebruikt ze 8 druppels cannabisolie per dag en kan weer lopen.

Back To Top