Ga naar hoofdinhoud
Vraag en antwoord cannabisolie

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord

Vraag en antwoord – Hieronder treft u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over het gebruik van CBD-olie en THC-olie.

Vraag en antwoord CBD-olie en THC-olie

Wat is CBD-olie?

CBD-olie is een extract gemaakt van de industriële hennepplant. De voornaamste werkzame stof in CBD-olie is cannabidiol (afgekort: CBD).

CBD-olie is ook bekend onder de namen: cannabidiol-olie en industriële hennepolie.

Meer informatie over CBD-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

Is CBD-olie legaal?

CBD-olie bevat een THC-percentage lager dan 0,2% en is daarmee volkomen legaal in Europa.

CBD-olie wordt gemaakt van de legale industriële hennepplant die niet of nauwelijks THC-bevat, maar juist wel cannabidiol (CBD).

Meer informatie over CBD-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

Kan ik high worden van CBD-olie?

Nee. High worden van CBD-olie is uitgesloten, daarvoor is het THC-percentage simpelweg te laag (lager dan 0,2%).

CBD-olie en dosering

De juiste dosering van CBD-olie verschilt van persoon tot persoon. Standaarddosering: twee tot driemaaldaags enkele druppels CBD-olie laten vallen onder de tong. Laat de CBD-olie circa één minuut onder de tong liggen alvorens deze door te slikken. Maximaal 15 druppels per dag. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. Zelf adviseren we om te beginnen met 6 druppels per dag. Twee in de ochtend, twee in de middag en twee voor het slapen gaan. Naargelang het effect kunt u de dosering verhogen of verlagen. Schudden voor gebruik.

Meer weten over de dosering en het gebruik van CBD-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

Waar kan ik CBD-olie kopen?

De succesvolle werking van CBD-olie is niet onopgemerkt gebleven in Europa. Tal van gespecialiseerde webshops en fysieke winkels bieden CBD-olie aan.

Wat is THC-olie?

THC-olie is een extract gemaakt van de cannabisplant. De voornaamste werkzame stof in THC-olie is tetrahydrocannabinol (afgekort: THC).

Pure THC-olie is een geconcentreerd extract, een dikke kleverige harsachtige substantie/pasta.

Wanneer het geconcentreerde extract wordt verdund – met bijvoorbeeld olijfolie – ontstaat er vloeibare THC-olie. De vloeibare THC-olie is beter doseerbaar.

THC-olie is ook bekend onder de namen: cannabisolie, wietolie, Rick Simpson Olie en mediwietolie.

Meer informatie over THC-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

Is THC-olie legaal?

THC-olie bevat een THC-percentage hoger dan 0,2% en is daarmee niet legaal.

THC-olie wordt gemaakt van de cannabisplant die THC bevat. THC is de psychoactieve stof die op de verboden lijst van de Opiumwet staat. Dit is de reden dat THC-olie lastig via het internet te koop is. Het zelf maken van THC-olie kan uitkomst bieden, tevens kunt u er voor kiezen om de THC-olie te kopen bij de apotheek of social club.

Kan ik high worden van THC-olie?

Ja. Echter, dit is een ander soort high dan bij het roken van een joint het geval is. Het high/stoned zijn is veel minder heftig, geen hallucinaties, u houdt altijd de controle. U hoeft zich geen zorgen te maken bij een overdosis THC-olie. Het gevoel van loomheid zal enkele uren aanhouden.

Neem in het vervolg een druppel THC-olie minder in zodat u het gevoel kunt mijden.

Meer weten over de werking van THC-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

THC-olie en dosering

De juiste dosering van THC-olie verschilt van persoon tot persoon. Laat de THC-olie circa één minuut onder de tong liggen alvorens deze door te slikken. Begin met de inname van één druppel THC-olie. Veelal is 1-2 druppels THC-olie per keer voldoende. De THC-olie werkt binnen circa 20 minuten. Bij personen die THC-olie voor de eerste keer gebruiken kan het pas na een uur gaan werken. Verhoog na elk half uur met één druppel totdat er effect optreedt. Schudden voor gebruik.

Meer weten over de dosering van THC-olie? Ga naar de pagina ‘Wat is cannabisolie?

Waar kan ik THC-olie kopen?

In Europa kan men anno 2017 helaas niet legaal zuivere THC-olie kopen. Als u baat hebt/kan hebben bij THC-olie kunt u zelf THC-olie maken, of THC-olie kopen bij de apotheek of social club.

Vraag en antwoord – Algemene vragen

Hoe moet ik de CBD-olie of THC-olie innemen?

U kunt de THC-olie en/of CBD-olie innemen door deze van de rug van de hand te likken, in een theelepel te druppelen, of onder de tong te druppelen terwijl men in de spiegel kijkt. Schudden voor gebruik.

Welke cannabisolie is geschikt voor mij? CBD-olie of THC-olie?

Heeft u nog nooit CBD-olie of THC-olie gebruikt? Begin dan met de CBD-olie. Het kan namelijk zo zijn dat u voldoende baat heeft bij alleen de CBD-olie. De CBD-olie is goedkoop en legaal.

Heeft de CBD-olie niet het gewenste effect? Dan kunt u de THC-olie erbij proberen. De THC-olie is minder goedkoop dan CBD-olie, illegaal en daardoor niet makkelijk te koop op het internet. Wilt u zeker zijn van een “eerlijke” THC-olie dan adviseren wij u om deze zelf te maken of te kopen bij de apotheek / social club.

Houdbaarheid van cannabisolie

THC-olie en CBD-olie zijn op kamertemperatuur ongeveer één jaar houdbaar. Wilt u cannabisolie langer dan een jaar bewaren? Leg deze dan in de koelkast, zo blijft de cannabisolie zo vers mogelijk. Let wel: koude cannabisolie druppelt lastig.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Back To Top