Skip to content
Cannabisolie maken

THC-olie maken

Cannabisolie met THC maken, voor gevorderden…

Indien je op professionele wijze een grotere hoeveelheid THC-olie wilt maken, dan kan je dat doen met bijvoorbeeld een simpel extraheer-apparaat.

Cannabisolie met THC maken, de basis…

Wanneer je zelf THC-olie gaat maken weet je exact wat er in de olie is verwerkt. Daarmee is de kwaliteit van de THC-olie gewaarborgd. Bijkomend voordeel is dat je geen zaken hoeft te doen met louche internethandelaren.

Om eenvoudig een klein beetje cannabisolie met THC te brouwen ga je naar de coffeeshop. Koop daar twee gram bio-wiet (onbespoten wiet).

Verkruimel de wiet fijn met de hand. Schenk in een glas 15 ml olijfolie (15 ml is circa 1 eetlepel, of 3 theelepeltjes). Voeg de verkruimelde wiet toe. Laat het glas met het mengsel een dag (24 uur) op de verwarming staan.

Hang het theezeefje circa een halve centimeter boven het pipetflesje en schenk het mengsel uit. Filter op deze wijze de olie. Is het mengsel nog ietwat stroperig? Verwarm deze dan eerst circa 10 minuten au bain-marie. Druk de laatste druppels uit het mengsel door met de achterkant van een theelepeltje zachtjes druk te zetten op het mengsel in het theezeefje.

Indien je baat hebt bij de THC-olie kan je ervoor kiezen om op een professionele wijze een grotere hoeveelheid te brouwen met een extraheer-apparaat (bijvoorbeeld: de cannolator).

 

Cannabisolie maken deel 1
De benodigdheden…

Cannabisolie maken deel 2
De wiet verkruimelen…

Cannabisolie maken deel 3
Laat het mengsel 24 uur op een warme plek staan…

Cannabisolie maken deel 4
Een flesje THC-olie als eindresultaat…

Back To Top