Skip to content
Dosering en gebruik

Dosering en gebruik

De juiste dosering van wietolie is afhankelijk van persoon tot persoon. Men kan de wietolie innemen door deze van de rug van de hand te likken, in een theelepel te druppelen, of onder de tong te druppelen terwijl men in de spiegel kijkt. Daarnaast kan de wietolie als zalf worden aangebracht op het aangetaste deel huid van het lichaam. Gebruik de olie bij kamertemperatuur. De olie kan iets worden verwarmd door deze in een kopje lauw water te leggen. Koud is de olie namelijk lastig te druppelen. Goed schudden voor gebruik.

Advies dosering THC-olie

Het doseren moet men leren! Begin met één druppel. Veelal is 1-2 druppels per keer voldoende. Wanneer gaat de THC-wietolie werken? De THC-wietolie werkt binnen circa 20 minuten (bij personen die THC-wietolie voor de eerste keer gebruiken kan het pas na een uur gaan werken). Verhoog na elk half uur met één druppel totdat er effect optreedt. Op deze wijze kan de bovengrens worden ontdekt (het ‘high’ worden). Als de bovengrens is bereikt kan men in het vervolg tot één druppel onder de bovengrens innemen zodat men niet ‘high’ of ‘stoned’ wordt. Men dient zelf te ondervinden bij hoeveel druppels men zich het prettigst voelt. THC-wietolie blijft circa 3-5 uur werkzaam (3 x per dag een beetje THC-wietolie innemen bestrijkt dus de hele dag). Als men teveel THC-olie heeft ingenomen is dat niet schadelijk of gevaarlijk, na 3-5 uur gaat de ‘high’ weer weg.

CBD-wietolie en/of THC-wietolie innemen onder de tong…

Wietolie druppelen onder de tong

Advies dosering CBD-wietolie

Twee tot driemaaldaags enkele druppels CBD-wietolie onder de tong. Maximaal 15 druppels per dag. Laat de CBD-wietolie circa één minuut in de mond alvorens door te slikken. De dosering verschilt van persoon tot persoon. Bouw de dosering langzaam op. Dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. Zelf adviseren we om te beginnen met 6 druppels per dag. Twee in de ochtend, twee in de middag en twee voor het slapen gaan. Komt dit qua tijd niet uit dan kiezen we ervoor om 3 druppels in de ochtend in te nemen en 3 in de avond.

Bewaren

Indien men de wietolie dagelijks gebruikt kan men deze het beste op een niet al te warme plek en donker bewaren, bij voorkeur in de koelkast. Leeg een volle pipet eerst in het pipetflesje en draai het daarna goed dicht. Zo voorkomt men dat het flesje gaat lekken. Let wel: koude olie druppelt lastig. Schudden voor gebruik.

Back To Top