Skip to content
Wietolie medicinaal gebruiken

Wietolie medicinaal gebruiken

Wietolie medicinaal gebruiken? 

Medicinale wietolie is CBD-olie of THC-olie dat wordt gebruikt ter bestrijding van medische klacht. Het medicinaal gebruik van wietolie neemt steeds meer een vlucht in Europa.

Waarvoor wordt Medicinale wietolie gebruikt? 

Medicinale wietolie wordt vrijwel altijd gebruikt voor de bestrijding van ziektesymptomen en zelden om de genezing van een bepaalde ziekte. Je moet daarbij in de eerste plaats denken aan verlichten van pijn, maar medicinale wietolie kan ook effectief zijn bij andere symptomen zoals slapeloosheid en eetlust.

Ziektes waarbij medicinale wietolie effectief de symptomen kan bestrijden, zijn o.a. Artritis, COPD, Crohn, Multiple Sclerose, Parkinson en Tourette Syndroom.

Hoe kom ik aan medicinale wietolie? 

Medicinale wietolie met THC is alleen legaal verkrijgbaar bij enkele gespecialiseerde apotheken. Je kan bijvoorbeeld terecht bij o.a. de Transvaal Apotheek in Den Haag en Cannabiszorg in Rosmalen. Bij deze apotheken is ook wietolie met CBD verkrijgbaar.

Daarnaast heb je in de gespecialiseerde CBD-webshops, gezondheidswinkels en reformhuizen een ruime keus aan verschillende CBD-oliën van gerenommeerde aanbieders. De wietolie die zij verkopen, valt formeel onder de categorie voedselsupplement, maar de meeste varianten kunnen ook gebruikt worden voor symptoombestrijding bij verschillende ziektes. Dit geldt zeker voor de wietoliën met hogere concentraties cannabidiol (CBD).

Back To Top