Skip to content
Lyme en wietolie

Wietolie bij Lyme

Wietolie bij de ziekte van Lyme

Wietolie kan de symptomen van chronische Lyme bestrijden.

Hoe werkt wietolie tegen Lyme?

Lymeziekte wordt veroorzaakt door de Borrelia-bacterie. Mensen worden meestal besmet met deze bacterie door een tekenbeet. Wanneer de infectie tijdig wordt ontdekt, dan is een kuur met het antibioticum Doxycycline vaak effectief.

Echter bij een late diagnose houden sommige mensen hun leven lang last van chronische Lyme (chronische neuroborreliose). Symptomen van chronische Lyme zijn onder andere prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, verminderde concentratie, overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels, chronische hoofdpijn, geheugenproblemen, problemen met het vinden van de juiste woorden en slapeloosheid.

Wietolie kan helpen bij het tegengaan van een flink aantal van de genoemde symptomen.

Let op:
Wietolie is geen antibioticum en is daarom geen vervanging voor de gebruikelijke antibioticakuur bij Lyme. Wietolie kan wél de symptomen van chronische Lyme tegengaan en is daarbij vaak effectiever en betaalbaarder dan sommige synthetische pijnstillers en antidepressiva.

Denise gebruikt THC-wietolie tegen de ziekte van Lyme

Veel patiënten met chronische Lymeziekte die THC-olie gebruiken zijn positief over de effecten van THC-wietolie bij de bestrijding van de symptomen. Een voorbeeld is het verhaal van Denise.

Door een misdiagnose heeft Denise jaren rondgelopen met Lyme zonder dat zij dat wist. Zij had klachten als zenuwpijnen, spierpijnen, misselijkheid, trillingen in het lichaam, pijnlijke gewrichten, vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, steken en pijnlijke botten.

Toen bij Denise eindelijk Lyme werd gediagnosticeerd, kreeg zij een antibioticakuur voorgeschreven. Echter Denise kreeg een gevaarlijke allergische reactie op de antibiotica en daarom werd deze behandeling direct stopgezet.

Hierna heeft Denise veel verschillende behandelmethoden geprobeerd, maar niets hielp. Tot zij THC-wietolie ontdekte. Voor Denise bleek THC-wietolie goed te werken bij het tegengaan van de symptomen van chronische Lyme. Volgens eigen zeggen zijn haar klachten niet volledig verdwenen, maar de pijn is er wel door teruggebracht tot draagbare proporties en ook geestelijk komt zij nu tot rust.

Wetenschappelijk onderzoek wietolie en Lyme

Er bestaan op dit moment geen medische onderzoeken over wietolie in relatie tot Lymeziekte. Echter vanwege de positieve patiëntverhalen bestaan er verschillende initiatieven om fondsen te werven voor meer onderzoek, bijvoorbeeld van de Stichting PGMCG.

TIP VAN DE REDACTIE:

Het verhaal van Denise hebben wij overgenomen uit het boek Helende Hennep; Wietolie, Het ideale volksmedicijn. Naast veel achtergrondinformatie over de geschiedenis en het gebruik van wietolie, bevat dit zeer leesbare boek ook veel interessante getuigenissen van mensen voor wie wietolie heeft geholpen bij verschillende ziektebeelden.

Back To Top