Skip to content
rusteloze benen

Rusteloze benen

THC bij rusteloze benen (ook wel restless legs)

Rusteloze benen – ook bekend als de Engelse term restless legs – zijn voor mensen die er geen last van hebben misschien een onbekend fenomeen. Maar voor mensen die er wel mee te maken hebben, is het juist een heel concreet probleem. Een groot probleem. Gelukkig zijn er manieren gevonden om rusteloze benen te behandelen. Een van die manieren heeft te maken met cannabis. THC, om precies te zijn. Hoe dat zit, leest u op deze pagina.

Het rusteloze benen syndroom

De medische term voor het syndroom van rusteloze benen is de ziekte van Willis-Ekborn. Dit is een aandoening waarbij mensen voortdurend nare gevoelens ervaren in hun benen. Voorbeelden van zulke gevoelens zijn tintelingen en gekietel. Hierdoor krijgt de persoon een aandrang om de benen te bewegen – een aandrang die nauwelijks is te stoppen. Deze aandoening is in de vorige eeuw, in het jaar 1943, opgemerkt en onderzocht door een neuroloog uit Zweden: Karl-Axel Ekborn. Vandaar de naam van de ziekte.

Negatieve gevolgen voor het hele leven

Het probleem van de aandoening zit hem niet eens zozeer in de gevoelens in de benen, maar in de gevolgen van die gevoelens. Zo komt het verschijnsel vaak ’s avonds voor, waardoor iemand onmogelijk in slaap kan komen. Mensen kunnen er de hele nacht wakker van liggen, iedere keer opnieuw. Of het lukt ze niet om langdurig stil te zitten of stil te staan. Soms heeft dit tot gevolg dat mensen die de aandoening hebben, zich terugtrekken in hun huis. Daardoor wordt het steeds moeilijker om nog mee te doen in de samenleving. Uiteraard kan dit het probleem nogal vergroten, met kans op isolement, depressies en angstaanvallen.

Wetenschappelijk onderzoek

Gelukkig zijn er dus mogelijkheden, voor iemand met het probleem van restless legs. Cannabis is voor velen een uitkomst. Uit onderzoek van een ziekenhuis in Bordeaux – een universitair ziekenhuis – blijkt namelijk dat cannabis het hele probleem van de aandoening kan verminderen. Dit gaat zelfs zo ver dat mensen die dit als middel uitprobeerden, soms helemaal geen last meer hadden van rusteloze benen. Vooral de slaap werd hierdoor makkelijker gevat. En zo werd het hele leven een stuk aangenamer. En ook uit andere onderzoeken naar cannabis en RLS (Restless Legs Syndroom) kwamen positieve resultaten.

Het stofje THC

Misschien wel het bekendste onderdeel van de cannabisplant is het stofje THC. En dit stofje is heel bruikbaar als het gaat om het bestrijden van het ‘rusteloze benen syndroom’. Door een product te gebruiken dat THC bevat, komen de benen al snel tot rust. Voorbeelden van zulke THC-producten zijn Purple Queen en Special Kush. THC is psychoactief, en dat betekent dat het mogelijk is om hier high of stoned van te worden. Daarom is het belangrijk om met kleine beetjes te beginnen, en zo op uw eigen tempo te achterhalen in hoeverre THC van invloed is op uw lichaam en geest. Zo komt u uiteindelijk tot uw eigen manier om met THC uw ‘rusteloze benen syndroom’ te bevechten. En hopelijk zult er uiteindelijk helemaal vanaf zijn.

Advies

Heeft u nog vragen over THC-olie bij rusteloze benen? Wanneer u contact met ons opneemt geven wij u een deskundig advies.

Back To Top