Skip to content
Beter slapen

Beter slapen

Wikipedia

Wikipedia leerde mij dat:

“De cannabisplant reeds duizenden jaren in een geneeskundige context wordt gebruikt onder andere als slaapmiddel. De term mediwiet is de veelgebruikte benaming waarmee medicinaal gebruik van cannabis wordt aangeduid die niet professioneel is voorgeschreven of geproduceerd. Het woord mediwiet werd in 1994 door Wernard Bruining in de Nederlandse taal geïntroduceerd.”

Google en You-tube

Wanneer ik via Google en You-tube naar informatie zocht over Wernard Bruining bleek al vrij snel dat hij de voorvechter is van wietolie (CBD-olie en THC-olie) in Nederland. Wernard beschrijft in zijn boek genaamd ‘Helende Hennep’, wietolie als een veilig en goedkoop volksmedicijn dat mensen kan helpen bij allerlei kwalen en kwaaltjes en zo hun behoefte aan dure gezondheidszorg zal verminderen. Hij was de eigenaar van de eerste coffeeshop in Nederland (Mellow Yellow – 1973) en de eerste growshop in Europa (Positronics – 1985). In 1995 is hij zich meer gaan richten op het gebruik van mediwiet. Niet de eerste de beste die zomaar wat roept dus.

Monique

In het boek las ik een patiënteninterview met ene Monique. Monique had al 45 jaar een aangeboren slaapprobleem en gebruikte ruim 15 jaar lang slaapmiddelen. Ze begon met één druppel THC-wietolie om te slapen en nam de volgende avonden een druppel THC-wietolie voor het slapen gaan extra tot ze bij een dagelijks gebruik van vijf druppels (daar waar de meeste mensen genoeg hebben aan één druppel) voor het eerst van haar leven fris wakker werd. Monique kan sindsdien goed slapen en gebruikt geen synthetische medicijnen meer.

Tip! Probeer eerst CBD-olie (legaal en goedkoop). Geeft dit niet het gewenste effect? Probeer dan de THC-olie erbij (eenvoudig zelf te maken).

Monique haar recensie over THC-wietolie tegen slapeloosheid gaf voor mij de doorslag om – na de olie zelf gemaakt te hebben – ook met de wietdruppels te beginnen. Na de wietolie nu een aantal maanden gebruikt te hebben (dosering: twee druppels THC-wietolie voor het slapen gaan) kan ik niet anders zeggen dat ik beter slaap dan ooit tevoren. Conclusie: THC-wietolie en slapen gaan in mijn geval uitstekend samen!

Back To Top