Skip to content
Wietolie bij epilepsie

Wietolie bij epilepsie

Wietolie tegen epilepsie

Wietolie en epilepsie gaan goed samen?

Hoe werkt wietolie tegen epilepsie?

Wietolie kan aanvallen van epilepsie voorkomen. Dit geldt zowel voor wietolie met CBD (cannabidiol) als wietolie met de meer bekende cannabinoïde THC (tetrahydrocannabinol).

Toch adviseren de meeste deskundigen om bij epilepsie CBD-olie te gebruiken. De reden hiervoor is dat een verkeerde dosis THC juist een epilepsieaanval kan opwekken in plaats van voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het onmogelijk is om high te worden van CBD.

Patiëntverhaal wietolie en epilepsie

Wereldwijd helpt wietolie mensen met epilepsie. Een voorbeeld is het aangrijpende verhaal van het Amerikaanse jongetje Jayden. In een video op YouTube vertelt de vader hoe het leven van het gezin op slag veranderde toen Jayden zijn eerste epilepsieaanval beleefde. Sindsdien had Jayden bijna iedere dag wel een aanval van epilepsie wat ook een grote impact had op zijn humeur en zijn gedrag de rest van de dag.

Jayden heeft verschillende anti-epilepsiemedicijnen geprobeerd, maar door de bijwerkingen was geen enkel medicijn een echt succes. Toen kreeg het gezin de kans om voor Jayden wietolie te proberen met een hoge concentratie CBD. Dat werkte: sinds Jayden vijf druppels wietolie per dag inneemt, heeft hij geen enkele aanval van epilepsie meer gehad.

Werking wietolie wetenschappelijk bewezen?

Er bestaat op dit moment weinig wetenschappelijk onderzoek over de werkende stof van wietolie (CBD) in relatie tot de verschillende vormen van epilepsie. Echter hier zou op korte termijn weleens verandering in komen, want alleen al binnen Nederland zijn recent een aantal wetenschappelijke onderzoeken gestart. Meer informatie hierover kunt u vinden bij het expertisecentrum SEIN (Stichting Epilepsie Instellingen Nederland).

Welke dosis wietolie tegen epilepsie?

Voor het voorkomen van epilepsieaanvallen kan de juiste dosis wietolie sterk per patiënt verschillen. Het is daarom verstandig om onder begeleiding van een deskundige verschillende dosissen wietolie uit te proberen.

Waar kan ik wietolie kopen?

In gespecialiseerde CBD-webshops, apotheken, reformhuizen en gezondheidswinkels kunt u kiezen uit verschillende CBD-wietoliën.

Back To Top