Skip to content
Wratten en THC-olie

Wratten

Wratten en wietolie (THC-olie)

Wratten zijn verharde uitgroeisels van de huid. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Veel voorkomende soorten zijn: de voetwrat, platte wrat, gewone wrat, waterwrat en genitale wrat.

Uit onderzoek is gebleken dat circa 7-10% van de Nederlanders een wrat heeft, of weleens heeft gehad. Circa 2/3 verdwijnt – zonder behandeling – binnen twee jaar. Waarschijnlijk omdat men dan immuniteit heeft opgebouwd tegen het virus dat de wrat heeft veroorzaakt.

Indien de wrat na twee jaar toch nog aanwezig is kan men ervoor kiezen de wrat te laten behandelen. De behandelmethodes bestaan veelal uit: een behandeling met stikstof, een bepaald zuur (salicylzuur/monochloorazijnzuur), of een laser.

Is het gebruiken van THC-wietolie het proberen waard als bovengenoemde (pijnlijke) behandelmethodes niet werken bij het bestrijden van de wrat? Zeer zeker. Zo is in het onderstaande You-Tube filmpje te zien dat Franco – nadat hij alle behandelmethodes verschillende keren tevergeefs had ondergaan – baat had bij de THC-wietolie (zelf te maken).

Franco smeerde zijn voetwratten eerst dagelijks in met verdunde THC-wietolie, in de week erna voelde hij dat de pijn minder werd. Echter, de wratten gingen nog niet weg. Nadat hij pure THC-wietolie ging gebruiken werd de pijn nog minder, ook kon hij zien dat de wratten minder werden. Na een kleine maand waren de wratten zelfs helemaal verdwenen!

Back To Top