Skip to content
Wat is THC-olie

Wat is THC-olie?

Wat is THC-olie?

Definitie van THC-olie

THC-olie is een vorm van wietolie waarbij THC (tetrahydrocannabinol) de werkende stof is.

Toelichting op definitie van THC-olie

Plantaardige olie en THC zijn de belangrijkste ingrediënten van THC-olie (ook wel: THC-wietolie).

Hoewel men al eeuwenlang cannabis voor medicinale doeleinden gebruikt, is THC-olie een relatief jonge uitvinding. Het grote voordeel van THC-olie is dat een zeer exacte dosering mogelijk is. Door een druppel meer of minder THC-olie in te nemen, kan de patiënt precies bepalen hoeveel THC hij of zij binnenkrijgt. Het doel van THC-olie is immers medicinaal en niet om er high van te worden.

Hoe werkt THC-olie?

In het menselijk lichaam komen cannabinoïdereceptoren (CB1 en CB2) voor die een verbinding kunnen aangaan met lichaamseigen cannabinoïden (bijv. anandamide en 2-AG) en met plantaardige cannabinoïden (bijv. THC en CBD).

THC-olie kan onder andere helpen bij de bestrijding van de symptomen van:

·         Wietolie tegen ADHD

·         Wietolie tegen COPD

·         Wietolie tegen slapeloosheid

·         Wietolie tegen multiple sclerose

·         Wietolie tegen pijn

Waar kan ik THC-olie verkrijgen?

In tegenstelling tot CBD-wietolie is verkoop van THC-olie illegaal. Vanwege het gedoogbeleid is het in Nederland wel mogelijk om THC-olie voor eigen gebruik te maken. U heeft dan volledig zelf de controle over de kwaliteit van de THC-olie.

Kan ik high worden van THC-olie?

Wij zullen niet om de hete brij heen draaien: bij een verkeerde dosering is het zeker mogelijk om high te worden van THC-olie. Het is dan een kwestie van de roes uitzitten en de volgende keer één of twee druppel THC-olie minder te nemen.

Altijd eerst CBD-olie proberen

Bij veel ziektebeelden kunnen zowel THC-olie als CBD-olie helpen. Een goede tactiek is daarom altijd eerst CBD-olie uit te proberen. Het is onmogelijk om van CBD-olie high te worden en CBD-olie is legaal te koop, onder andere in de gespecialiseerde CBD-webshop. Wanneer CBD-olie voor u onvoldoende blijkt te werken, kunt u altijd nog de THC-olie erbij innemen.

Back To Top