Skip to content
THC-olie maken met kokosolie

THC-olie maken met kokosolie

Het is mogelijk om met kokosolie THC-olie te maken. En dan bedoelen we de kokosolie die u gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Sterker nog, deze bereidingswijze is de simpelste manier om zelf THC-olie te produceren. Het gaat makkelijk en snel.

De olie is niet al te sterk, maar juist mensen die met THC-olie nog niet zo heel veel ervaring hebben, zijn daar blij mee. Op deze pagina leggen we uit wat u nodig heeft om de THC-olie te maken, en hoe dat precies werkt.

Benodigdheden

Allereerst de benodigde spullen en ingrediënten. De spullen waarmee de THC-olie gemaakt wordt, zijn allemaal te koop in de webshop van cannabisolie.nl. Die kunt u dus gemakkelijk bestellen en vervolgens thuis laten bezorgen. Dan hebben we het over een grinder, een glaasje met schenktuit, potje om de uiteindelijke THC-kokosolie in op te bergen, en een flesverwarmer, waarmee het verhitten wordt gedaan. De kokosolie zelf is dus op vele plekken verkrijgbaar.

Oké, dan komen we bij de wiet. Want uiteraard is voor THC-olie een zakje wiet nodig. Hoeveel wiet u wilt gebruiken, is aan u, maar in het onderstaande voorbeeld gaan we uit van 5 gram. Dus als u de THC-olie wilt maken met onze bereidingswijze, kunt u het best een zakje van 5 gram nemen.

Kies niet de duurste cannabis, want dat is echt niet nodig. Vraag om een gemiddelde kwaliteit, dat is goedkoper, en voor de olie is die kwaliteit prima. Mocht u het liever nog goedkoper hebben, dan kunt u ook gaan voor gruis, als de door uw gekozen coffeeshop dat verkoopt. Gruis is het afval dat overblijft als de toppen van de cannabis zijn afgesneden, en is goed te gebruiken voor THC-olie.

Het voordeel van buitenwiet is dat u zeker weet dat het biologisch is. Maar maakt u zich over bespoten cannabis niet al te veel zorgen. Want vaak worden groenten met cannabis vergeleken, terwijl u van groenten veel meer binnenkrijgt. Dus zelfs als de cannabis bespoten is, dan is dat zo’n kleine hoeveelheid dat het alsnog geen kwaad kan. Vergelijkt u maar eens dagelijks 2 ons groente met één keer per maand 5 gram cannabis (ervan uitgaande dat u een maand met de THC-kokosolie doet).

Voor het overzicht, nog even alle benodigdheden op een rijtje.

 • Een grinder om de cannabis mee fijn te maken
 • Theezakjes die gevuld kunnen worden
 • Kokosolie
 • Bekerglaasje met schenktuit
 • Babyflesverwarmer
 • Potje

Bereidingswijze

Zoals gezegd is de bereidingswijze buitengewoon makkelijk. Hieronder leest u in kleine stappen hoe u de THC-olie kunt maken.

 1. Neem de cannabis en haal er de takjes uit, als die er zijn. De takjes gebruikt u niet.
 2. Nu kunt u de rest van de cannabis fijn maken met de grinder.
 3. Stop de cannabis in een theezakje.
 4. Schep 50 gram kokosolie in het bekerglaasje met schenktuit.
 5. Doe het theezakje erbij in het bekerglaasje.
 6. Zet het bekerglaasje met kokosolie en theezakje in de babyflesverwarmer.
 7. Laat het geheel een uurtje opwarmen.
 8. Haal het bekerglaasje uit de verwarmer.
 9. Haal nu het theezakje uit het bekerglaasje. (Druk het laatste vocht er nog even uit, zodat alle vocht in het bekerglaasje overblijft.)
 10. Giet het bekerglaasje leeg in een potje.
 11. Leg het potje een uurtje in de vriezer. (Kijk af en toe hoe de olie eruitziet en of deze al voldoende gestold is.)

En klaar bent u!

Hoe kunt u de THC-kokosolie gebruiken?

Vervolgens kunt u geheel zelf bepalen wat u met de THC-kokosolie doet. Rechtstreeks met een theelepeltje innemen is mogelijk, maar u kunt de olie ook door andere voeding roeren. Heerlijk voor op een cracker, maar ook op de huid smeren is een optie. Kortom: alle mogelijkheden die kokosolie van zichzelf al hebben, kunnen ook met THC-olie van kokosolie. Belangrijke toevoeging is dat de THC sterker wordt als de kokosolie wordt gebakken. Een ei bakken met THC-kokosolie is dus ook mogelijk.

Tip! Wilt u liever de THC-kokosolie druppelen onder de tong? Stop de THC-kokosolie dan in een pipetflesje. Bij gebruik even verwarmen totdat de THC-kokosolie vloeibaar wordt.

Back To Top