Skip to content
Verdunde THC olie

Verdunde THC-olie

Wernard Bruining, de bekendste wietpionier van Nederland én uitvinder van de verdunde THC-olie, zag een keer een documentaire op het internet.

Run From The Cure, was de naam van deze documentaire, die ook nu nog gewoon te vinden is op YouTube.

Wietactivist Rick Simpson
Wietactivist Rick Simpson

In de documentaire speelt Rick Simpson, de Canadese wietactivist, een belangrijke rol.

Op een gegeven moment stopt Simpson een behoorlijke hoeveelheid wiet in een grote emmer. Vervolgens voegt hij daar alcohol aan toe. Dan roert hij met een stok, waardoor de alcohol de THC van de wiettoppen afwast. Nadat hij de wiet uit de alcohol heeft gehaald laat Simpson de alcohol verdampen.

Wat Simpson uiteindelijk overhoudt, is pure én zeer sterke wietolie. Volgens Simpson, zoals hij vertelt in de documentaire, kan hij daar patiënten mee helen. Hun gezondheid verbeteren. De wietolie zou werken tegen allerlei soorten kwalen. Dus ja, dat klonk als een wondermiddel.

Cannabis voor patiënten

Wietpionier Wernard Bruining
Wietpionier Wernard Bruining

Wernard Bruining was natuurlijk kritisch, toen hij de documentaire bekeek, maar hij wilde het toch zelf ook weleens proberen.

Toen Bruining de procedure van Simpson volgde, vond hij de pure wietolie uiteindelijk veel te sterk. Het leek Bruining  beter om de pure wietolie te verdunnen, zodat men er minder snel stoned van wordt. Dat zag hij goed, want patiënten hebben heel andere wensen dan iemand die graag blowt.

Wie blowt om het blowen, wil een zo sterk mogelijk cannabisproduct. Voor patiënten geldt juist het tegenovergestelde. Die willen een zo zwak mogelijk cannabisproduct, omdat het ze niet om het stoned worden gaat. Het gaat ze om de helende werking ervan. Uiteraard moet deze zwakte niet van negatieve invloed zijn op de positieve effecten van de wietolie.

Zelf verdunde THC-olie maken

Zo kwam Bruining tot een veiligere, slimme methode om zijn eigen pure wietolie (THC-olie) te produceren. Hij bedacht daarvoor een apparaat, en dat is de inmiddels welbekende cannolator.

Vervolgens is hij die sterke THC-olie gaan verdunnen/aanlengen met olijfolie. Zo ontstond verdunde THC-olie. Bruinings uitvinding werd een groot succes.

De cannolator wordt tot op de dag van vandaag heel vaak aangeschaft. Het is dus voor iedereen mogelijk geworden om zelf verdunde THC-olie te maken. Dat kan op basis van wiet uit de coffeeshop, maar ook zeker met wiet dat iemand zelf heeft geteeld. Dat is helemaal aan u.

Verdunde THC olie in een pipetlflesje
Verdunde THC olie in een pipetlflesje

Wat is verdunde THC-olie?

Voor de zekerheid nog even een antwoord op die vraag in het kort.

Verdunde THC-olie is dus pure wietolie waaraan olijfolie is toegevoegd, om de kracht ervan iets te laten afnemen.

Het THC-percentage van verdunde THC-olie ligt vaak tussen de 2% en 20%.

Overdunde THC
Overdunde THC (THC-pasta)

Wat is onverdunde THC?

Wanneer de wietolie niet is aangelengd met olijfolie, is er sprake pure wietolie, ook wel THC-pasta genoemd.

Deze pasta is dus afkomstig van de wietplant en heeft een hogere concentratie THC dan bij verdunde THC-olie het geval is. Het THC-percentage is soms wel 70%.

Wanneer men spreekt over onverdunde THC wordt dus THC-pasta bedoeld.

De verdunde THC-olie in een pipetflesje

Goed, nu duidelijk is wat de verschillen zijn tussen onverdunde THC en verdunde THC-olie – en we ook hebben besproken hoe de onverdunde THC-olie wordt gemaakt – kunnen we overgaan op het gebruik van de THC-olie. Dit geldt dus pas nádat u de cannolator heeft gehanteerd.

Er zijn verschillende soorten verdunde THC-olie, maar de versie die het vaakst voorkomt, is 5x verdund. Dit houdt in dat een flesje van 10 ml in totaal 2 ml pure wietolie/THC-pasta bevat, en daarnaast 8 gram olijfolie.

Let op: 2 ml pure wietolie betekent niet dat hier 2 gram cannabis voor nodig is. Voor 1 gram pure wietolie is al 7 tot 10 gram wiet nodig.

Tips voor en na gebruik

Het is allereerst van belang om het pipetflesje voorafgaand aan ieder gebruik eerst even te schudden. Na gebruik kunt u het pipetflesje bewaren op een koele en donkere plek. Dan kunt u van het pipetflesje gemakkelijk een jaar lang gebruikmaken.

Bent u nou niet van plan om iedere dag een beetje in te nemen, dan is het verstandig om de olie in de tussentijd in de koelkast te zetten. Hierbij is het dan weer van belang om voorafgaand aan gebruik het pipetflesje even op kamertemperatuur te laten komen. Alles met geduld. Doet u dit niet dan kan de olie stroperig zijn doordat deze koud is.

Dosering

Verdunde THC-olie innemen werkt als volgt. U brengt een druppel aan onder uw tong. Vervolgens laat u de druppel (of druppels) even liggen. Na ongeveer een halve minuut slikt u door. Na een kwartier zullen de eerste effecten van de olie zich voordoen. Vervolgens houden deze effecten over het algemeen 4 tot 5 uur aan.

De eerste keer

Wij raden aan om te beginnen met 1 of 2 druppels per keer. Het is aan u om vervolgens in de gaten te houden wat de olie met uw lichaam en geest doet. U kunt dan in stapjes de dosering verhogen.

Schrik niet als u de eerste keer een soort tinteling ervaart. Ook is het niet vreemd als de olie pas na vele uren iets van effect lijkt te hebben. Uw gestel moet gewoon wennen.

High worden van THC-olie

Wanneer u het gevoel heeft dat u van de druppeltjes high begint te worden, dan is dit een signaal dat u de maximale grens voor uw lichaam en geest heeft bereikt. Neem de volgende keer een druppeltje minder. Dit is uw perfecte dosering.

Maak u vooral niet al te veel zorgen om die high. U zult misschien een beetje sloom worden, maar het is niet te vergelijken met de gevolgen van een joint. Ga rustig zitten of liggen en wacht tot de high weer is verdwenen.

Het is niet voor niets verdunde THC-olie. Er is juist zorgvuldig voor gezorgd dat u geen al te grote last zult ondervinden. Het gaat om de helende werking, echt niet om die high.

THC olie voor een goede nachtrustTHC-olie voor een goede nachtrust

Veel gebruikers nemen THC-olie om ontspannen te worden. Vaak laat in de avond. Ze hopen hierdoor beter te slapen. En daar zijn ze enthousiast over. Zo heeft 80-90% van de mensen met slaapproblemen baat bij THC-olie.

U kunt zelf ook eens proberen wat de effecten van THC-olie zijn op uw nachtrust. Zoals altijd geldt dat u zelf het beste kunt beoordelen of wat er over THC-olie gezegd wordt ook voor u persoonlijk geldt. Laat u niets wijsmaken en probeer het allemaal in kleine stapjes. Dan komt u er vanzelf achter hoe u THC-olie het best kunt gebruiken.

Back To Top