Skip to content
Veilige THC-olie

Veilige THC-olie

Veilige THC-olie

Hoe kom je als patiënt aan veilige THC-olie? Welke risico’s zijn er verbonden aan het gebruik van THC-olie? Is THC-olie legaal? In dit artikel gaan wij dieper in op deze en andere vragen.

Voor informatie over CBD-olie en veiligheid verwijzen wij naar de paginaVeilige CBD-olie.

Veilige THC-olie kopen

Een veel gestelde vraag is: waar kan ik veilige THC-olie kopen? Een goede vraag, want dit kan lastig zijn.

In de gespecialiseerde CBD-webshops zal je in ieder geval géén THC-olie vinden, want zij mogen volgens de wet geen wietolie met THC verkopen. Tetrahydrocannabinol (THC) staat namelijk genoemd in de Opiumwet.

Wanneer jij over een doktersrecept beschikt, dan zijn er een aantal apothekers in Nederland waar jij op legale wijze THC-olie kunt kopen. Twee apothekers die THC-olie op recept verkopen, zijn de Transvaal Apotheek in Den Haag en Cannabiszorg in Rosmalen.

Deze apothekers gebruiken voor hun THC-olie cannabis van het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC). Het BMC is in Nederland de enige legale aanbieder van medicinale cannabis. Alle apotheken van Nederland kopen hun medicinale cannabis in bij deze organisatie.

De cannabis van het BMC voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot veiligheid. De THC-olie op basis van BMC-cannabis is daarom ook zeer veilig.

Het grijze circuit

Het is niet mogelijk om zonder doktersrecept legaal THC-olie te kopen. Toch zijn er enkele manieren om zonder doktersrecept aan veilige THC-olie te komen. Hieronder behandelen wij een paar mogelijkheden.

Wie het coffeeshopcircuit een beetje kent, zal zeker iemand vinden die onderhands THC-olie verkoopt. Echter de kwaliteit en veiligheid van deze THC-olie kan erg sterk verschillen. Over het algemeen is het daarom af te raden om THC-olie in het grijze circuit te kopen.

Dat gezegd hebbende, kunnen wij ons voorstellen dat jij toch voor deze weg kiest, als je de verkoper al jaren goed kent en hem of haar volledig vertrouwt. Als dat vertrouwen er niet 100% is, dan blijft het devies: Niet doen!

Als uitzondering op bovengenoemde stelregel, noemen wij de stichting Suver Nuver. Met de openlijke verkoop van THC-olie wil deze stichting namelijk een proefproces uitlokken. Daarom is voor Suver Nuver extra belangrijk dat de verkochte THC-olie absoluut veilig is.

Is THC-olie legaal?

De productie van THC-olie om aan anderen te verkopen is illegaal. Het kopen van THC-olie zonder recept is illegaal. Dit betekent dat als jij binnen het grijze circuit THC-olie koopt, dan overtreedt jij in principe de wet. De kans op arrestatie is klein, maar hij is natuurlijk wel aanwezig.

Het maken van THC-olie voor eigen gebruik valt onder het Nederlands gedoogbeleid. Hier loop je dus minder risico. Het is dan wel verstandig om de grondstof cannabis niet zelf te produceren, maar om deze in te kopen bij een erkende coffeeshop. Er zijn namelijk gevallen bekend van mensen die in de problemen zijn gekomen, omdat zij voor de eigen wietolie enkele plantjes teelden.

Zelf THC-olie maken

Wanneer je niet beschikt over een doktersrecept, dan blijft de beste optie om zelf THC-olie te maken. Jij hebt dan zelf de veiligheid in de hand.

Is gebruik THC-olie veilig?

Zolang jij goede THC-olie gebruikt die is gemaakt van zuivere cannabis, dan is het gebruik van THC-olie zeker veilig.

Wel bestaat bij het gebruik van THC-olie een klein risico op een high, maar dit risico is eenvoudig te minimaliseren. Het mooie aan wietolie is namelijk dat je heel exact kunt bepalen hoeveel THC jouw lichaam binnenkrijgt. Dit doe je door een druppel meer of een druppel minder THC-olie in te nemen.

Wanneer je pas begint met THC-olie, dan weet jij nog niet hoeveel druppels jij kan verdragen voordat je een high krijgt. Daarom is ons advies om in het begin de wietolie met THC alleen in een veilige omgeving in te nemen, tot jij weet waar jouw grens ligt.

Lange termijn effect THC-olie

De lange termijneffecten van Tetrahydrocannabinol (THC) zijn uitgebreid onderzocht. Echter het gaat dan vrijwel altijd om cannabisgebruikers die jarenlang dagelijks grote hoeveelheden cannabis hebben gerookt.

Bij regulier gebruik van THC-olie gaat het om veel kleinere hoeveelheden THC. De lange termijneffecten van intensief cannabisgebruik zijn daarom op THC-olie niet van toepassing.

Om die reden kunnen wij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen, dat er geen negatieve lange termijneffecten zijn verbonden aan het gebruik van goede THC-olie.

Back To Top