Skip to content
Hoe kunt u medicinale cannabisolie gebruiken 4

Hoe kunt u medicinale cannabisolie gebruiken? (4)

Over het gebruik van medicinale cannabisolie

Er zijn verschillende methoden voor het gebruiken van medicinale cannabis. Het roken van cannabis had lange tijd de voorkeur, maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Het gebruiken van cannabisolie is uitgegroeid tot één van de meest populaire methoden. In dit artikel staat het gebruik van cannabisolie, ook wel wietolie genoemd, centraal.

Voordat u leert op welke wijze de olie gebruikt dient te worden, is het van belang stil te staan bij het verschil tussen CBD-olie en THC-olie. Het kennen van het verschil tussen de twee zorgt ervoor dat u gebruikt wat u nodig heeft en zal het meest optimale effect geven.

Vaak is er enige verwarring tussen CBD-olie en THC-olie. Beiden worden geproduceerd uit de cannabis sativa plant, maar de samenstelling van de twee zijn beslist anders. Hoewel beide planten verbindingen bevatten genaamd cannabinoïden, bevat THC-olie een grote hoeveelheid THC. THC (tetrahydrocannabinol) is verantwoordelijk voor het ‘high’-gevoel.

CBD-olie bevat daarentegen geen THC, maar een grote hoeveelheid cannabidiol. Deze stof is niet psychoactief. Wanneer de plant verwerkt wordt tot olie blijven de verbindingen intact.

Het is de samenstelling van de verbindingen die het onderscheid kenmerkt van cannabisolie. Voor CBD-olie wordt industriële hennep gebruikt, deze is rijk aan aan CBD. Voor THC-olie wordt marihuana gebruik, door de grote hoeveelheid THC die deze plant bevat. THC-olie bevat over het algemeen 5-20% THC en een hogere verhouding THC dan CBD. Opmerkelijk is dat CBD-olie het psychoactieve effect van THC-olie remt.

Veilig en effectief cannabisolie gebruiken

Het verschil kennen tussen CBD-olie en THC-olie is van groot belang voor het veilig gebruiken van cannabisolie. Voor degenen die overwegen cannabisolie te gebruiken, is het vinden van de juiste dosering van groot belang. Het vinden van de juiste dosering is afhankelijk van zowel de persoon als de te behandelen aandoening. Gevoeligheid voor THC is daarnaast een belangrijke factor die bepalend is voor de dosering. Te veel THC kan negatieve gevoelens veroorzaken, terwijl te weinig THC mogelijk niet het juiste effect zal hebben. Cannabisolie kan met een pipet eenvoudig onder de tong worden gedruppeld. Het is verstandig om te beginnen met een lage dosis gedurende de dag. Wanneer u een aangename dosis hebt gevonden, herhaal dit dan een paar dagen alvorens de dosering aan te passen. Over het algemeen worden 3 – 4 druppels per dag goed verdragen, maar dit is per persoon anders. Het volgende schema is een leidraad voor beginnende gebruikers van cannabisolie:

Dag 1-2: 2-3 maal daags 1 druppel
Dag 3-4: 2-3 maal daags 2 druppels
Dag 5-6: 2-3 maal daags 3 druppels
Dag 7-8: 2-3 maal daags 4 druppels
Dag 9 en verder: overleg met uw arts.

Back To Top