Skip to content
Heeft alcohol een negatieve invloed op de werking van THC-olie

Heeft alcohol invloed op de werking van THC-olie?

Alcohol heeft geen nadelige invloed op de (medicinale) werking van THC-olie.

Tip! Als je zowel alcohol en THC-olie gebruikt, gebruik dan eerst THC en daarna alcohol. En waarom? De geestesgesteldheid die alcohol kan oproepen is niet handig. Je denkt wanneer je alcohol hebt gedronken al snel “dat kan ik wel”, terwijl het eigenlijk niet zo is.

Om bovengenoemde reden is alcohol gevaarlijk in het verkeer. Andersom is het zo dat met THC-olie je bedachtzamer/voorzichtiger wordt. Daarom is het dus dat cannabis niet gevaarlijk is in het verkeer. Alhoewel meneer agent anders wil doen geloven.

In Amerika, waar ze veel meer ervaring hebben op het gebied van THC, hebben ze genoegzaam aangetoond dat een persoon die THC heeft gebruikt minder gevaarlijk is in het verkeer dan een persoon die niets heeft gebruikt. Zie de wetenschappelijke onderzoeken. De conclusie van de onderzoeken is iedere keer hetzelfde: THC-olie in het verkeer zorgt ervoor dat mensen voorzichtiger gaan rijden en daardoor procentueel gezien minder ongelukken veroorzaken.

Je ziet vaak dat jongeren beiden tegelijk gebruiken… eerst alcohol, daarna THC. Vervolgens veroorzaken ze een ongeluk. Als ze geen alcohol hadden gebruikt en alleen THC, dan was het ongeluk zeer waarschijnlijk niet gebeurd.

Back To Top