Skip to content
Autisme en wietolie

Wietolie tegen autisme

Wietolie tegen autisme

Wietolie kan helpen bij de behandeling van autisme.

Hoe werkt wietolie tegen autisme?

Bij zwaar autistische kinderen kan wietolie de sociale interactie vergroten en vermindert wietolie de mentale onrust.

Er bestaan verschillende vormen en gradaties van autisme. Met lichtere vormen van autisme valt vaak goed te leven zonder het gebruik van medicijnen. Het gebruik van wietolie kan vooral grote meerwaarde bieden bij zwaardere vormen van autisme.

Ouders met autistische kinderen positief over wietolie

Er bestaan verschillende getuigenissen van ouders die hun zwaar autistische kinderen behandelen met medicinale cannabis waaronder wietolie.

Een voorbeeld is Jennifer Swanson-Collins die op een lokale Amerikaanse nieuwszender vertelt dat zij sinds enige tijd haar twee zwaar autistische zonen behandelt met CBD-wietolie. Zij vertelt dat haar ene zoon met klassiek autisme altijd erg agressief was en dat hij zichzelf en anderen vaak pijn deed. Haar andere zoon met klassiek autisme was altijd onrustig en hij kon om de kleinste dingen helemaal ineenstorten (een klein stukje papier dat scheurde kon hem al in tranen doen uitbarsten).

Dit alles veranderde toen Jennifer haar zonen met wietolie ging behandelen. Sindsdien zijn haar zonen een stuk rustiger, minder agressief en de repetitieve motorische maniërismen (bijv.: zeer lang in de handen klappen) verdwenen nagenoeg.

Een voorbeeld dichter bij huis is het verhaal van Jerry dat staat gepubliceerd in het informatieve boek Helende Hennep; Wietolie, het ideale volksmedicijn. Jerry heeft een relatief zware vorm van autisme. Voordat zijn ouders besloten om Jerry THC-wietolie te geven, was er amper sprake van sociale interactie. Hij liet zich alleen aanraken door zijn moeder. Wanneer een ander hem wilde aanraken, dan raakte hij volledig in paniek. Daarnaast kon hij heel boos zijn en soms zei hij zelfs dat hij dood wilde.

Sinds Jerry 1/3 druppel THC-wietolie per dag krijgt, is zijn gedrag totaal verandert. Hij is nu een stuk rustiger en socialer. Zelfs met vreemden wil hij wel een praatje aanknopen.

Wetenschappelijk onderzoek wietolie tegen autisme

Op het gebied van wietolie in relatie tot autisme zijn tot op heden alleen wetenschappelijk onderzoeken beschikbaar met proefdieren.

Een voorbeeld is een Amerikaans onderzoek waarbij de onderzoekers ingrepen in het endocannaboïde-systeem van muizen met het fragile X syndrome. Het fragile X syndrome is een afwijking die autistische symptomen veroorzaakt.

De onderzoekers concluderen dat beïnvloeding van het endocannaboïde-systeem (bijv. door inname van cannabinoïden zoals CBD) een veelbelovende manier is om sommige vormen van autisme te behandelen.

Back To Top