Skip to content
Artrose en wietolie

Wietolie en artrose

Minder pijn bij artrose dankzij wietolie

Artrose is een reumatische ziekte waarbij het kraakbeen in gewrichten slijt. Daardoor kunnen botten over elkaar schuren en zenuwen bekneld raken, wat veel pijn veroorzaakt. Ook kan de ziekte zorgen voor krachtverlies en stijfheid.

Artrose is een chronische aandoening die niet kan worden genezen; kraakbeen kan niet meer terug groeien. De behandeling richt zich voornamelijk op het verlichten van en leren omgaan met pijn en het behoud van lichaamsfuncties. De behandeling bestaat meestal uit medicijnen (pijnstillers, injecties met corticosteroïden) en bewegingstherapie. In ernstige gevallen kunnen gewrichten operatief worden vervangen door een kunstgewricht.

Wietolie bestrijdt gewrichtspijnen die samenhangen met artrose. Wietolie stelt mensen met artrose in staat om weer vrij te bewegen.

Dubbele werking

In Canada wordt 36 procent van de medicinale wiet gebruikt voor artrose omdat het een probaat middel is om pijn te verlichten. De Universiteit van Nottingham deed onderzoek hiernaar en ontdekte dat wiet(olie) niet alleen inwerkt op het centrale zenuwstelsel en zodoende pijn verminderd, maar ook ontstekingen in gewrichten verminderd.

“Een wondermiddel”

Annette Pasman ondervond dit aan den lijve. Zij leed aan artrose en scoliose en kreeg langdurig (tevergeefs) zware medicijnen voorgeschreven, zoals diclofenac en tramadol, waarvan ze bovendien heel suf werd. De pijn dwong haar elke dag uren rust te nemen. Ze raakte gefrustreerd en somber. Toen ze hoorde over THC-wietolie en hiermee ging experimenteren, merkte ze snel resultaat. “Voor mij bleek het echt een wondermiddel,” vertelt ze in onderstaande video. “Ik was urenlang pijnvrij, wat een rare gewaarwording was na jaren met pijn te hebben geleefd. Ook verdween mijn somberheid, eczeem en ik sliep beter. Ik ben nog steeds verbaasd dat 2 à 3 druppels THC-wietolie per dag zo’n effect hebben.”

Ervaring wietolie en artrose

Naast de ervaring van Annette bestaan er nog meer getuigenissen van mensen met artrose die dankzij THC-wietolie minder last hebben van gewrichtspijnen en daardoor weer meer zijn gaan bewegen. Een voorbeeld is de 71-jarige Simon die op YouTube vertelt dat hij tegen zijn gewrichtspijnen aanvankelijk andere pijnstillers gebruikte. Hij had echter veel last van bijwerkingen.

Tot hij THC-wietolie begon te gebruiken. Met THC-wietolie verminderde de pijn en voelde hij zich beter. Over het gebruik van THC-wietolie zegt Simon:

“Ik heb weer zin om weg te gaan. Ik heb weer zin om met de kinderen en de kleinkinderen uit te gaan en om mee te gaan naar de speeltuin wat ik al jaren niet mee deed.”

Welke wietolie tegen artrose?

Er bestaan twee soorten wietolie: CBD-olie en THC-olie.

Veel mensne met artrose starten – omdat zij last hebben van de bijwerkingen van andere medicinale pijnstillers voor artrose – met het gebruiken van wietolie met CBD (cannabidiol). CBD-wietolie is legaal en daardoor goedkoper dan THC-wietolie. Bij THC-olie bestaat de kans om high te worden, maar dat is onmogelijk met CBD-olie. Tot zover bekend zijn er aan het gebruik van CBD-olie geen bijwerkingen verbonden. Blijft het gewenste effect uit? Dan kan men naast CBD-wietolie ook THC-wietolie proberen.

Mensen met artrose die wietolie gebruiken, hebben minder last van gewrichtspijnen, voelen zich beter en zijn daardoor beweeglijker en ondernemender.

Hoe moet ik de wietolie gebruiken?

Toedienen van wietolie kan men zelf door enkele druppels onder de tong te laten vallen. Een andere mogelijkheid is enkele druppels wietolie op een theelepeltje te doen en dat in te nemen.

Voor het tegengaan van gewrichtspijnen zijn een of twee druppels voldoende. Al na circa 5 tot 15 minuten zijn de eerste effecten merkbaar. De werking houdt aan tussen de drie tot vijf uur, waarna men weer enkele druppels kan innemen.

Back To Top