Skip to content
Wietolie tegen fybromyalgie

Wietolie tegen fibromyalgie

Wietolie bij fibromyalgie

Wietolie kan helpen bij de behandeling van fibromyalgie.

Hoe werkt wietolie tegen fibromyalgie?

Fibromyalgie is een vorm van reuma die vooral, maar niet uitsluitend, voorkomt bij vrouwen. In tegenstelling tot sommige andere vormen van reuma (bijv. artritis en artrose) kenmerkt fibromyalgie zich niet door gewrichtspijnen, maar door pijn in de spieren die zijn gelegen in de buurt van gewrichten.

Wietolie werkt tegen de symptomen van fibromyalgie in de eerste plaats door het versoepelen van de spieren. Hierdoor neemt de pijn in de spieren af. Daarnaast kan wietolie helpen bij een goede nachtrust. Daardoor voelen patiënten met fibromyalgie zich overdag minder vermoeid waardoor de symptomen van fibromyalgie zich minder snel zullen voordoen.

Mariska loopt niet meer op krukken dankzij THC-olie

Er bestaan verschillende patiëntverhalen van vrouwen met fibromyalgie die veel profijt hebben van het gebruik van THC-olie. Een voorbeeld is het verhaal van Mariska.

Door een misdiagnose heeft Mariska jarenlang met fibromyalgie rondgelopen zonder het te weten. De doktoren en instanties hebben de ziektebeelden van Mariska namelijk heel lang afgedaan als waanideeën. Toen eindelijk de juiste diagnose van fibromyalgie was gesteld, was haar conditie al zo erg verslechterd, dat zij nog amper kon functioneren.

Toen bekend was dat Mariska aan fibromyalgie leed, kreeg zij een hele lading aan medicijnen voorgeschreven die niet effectief bleken te zijn. Op een gegeven moment liep zij zelfs op krukken. Haar vriend was echter bekend met de medicinale werking van cannabis en adviseerde haar om THC-olie te proberen. Dat heeft zij gedaan en sindsdien gaat het veel beter.

TIP VAN DE REDACTIE

Het verhaal van Mariska hebben wij overgenomen uit het informatieve boek Helende Hennep; Wietolie, Het ideale volksmedicijn. Naast het verhaal van Mariska staan in dit boek andere patiëntverhalen van mensen die profijt hebben van wietolie bij de bestrijding van diverse ziektebeelden. Daarnaast staat in het boek veel achtergrondinformatie over wietolie.

Back To Top