Skip to content
Wietolie hoax

Wietolie, hoax?

De THC-wietolie werkt niet. Is er sprake van kwakzalverij, een hoax of een fabel?

Via een louche webwinkel koop je een flesje THC-wietolie en vol goede moed begin je met het uitproberen ervan. Na een periode consequent de wietdruppels te hebben ingenomen trek je de conclusie. De nadelen van de THC-wietolie zijn: de hoge prijs, de smaak is vies (het smaakt naar gras), en bovenal de wietolie werkt niet! Al snel bekruipt je het gevoel dat je het slachtoffer bent geworden van kwakzalverij (een hoax) en de spreekwoordelijke kat in de zak hebt gekocht. Een gevaarlijk goedje, maar is dit ook zo?

Tip! Probeer eerst CBD-olie (legaal en goedkoop). Geeft dit niet het gewenste effect? Probeer dan de THC-olie erbij (eenvoudig zelf te maken).

Welke wietolie?

Vooropgesteld: het kan zijn dat de wietolie als medicijn simpelweg niet/niet goed werkt. De ene persoon heeft baat bij een bepaald medicijn en de andere persoon niet of nauwelijks. Simple as that.

De hoge prijzen van THC-wietolie (niet te verwarren met CBD-wietolie) kunnen worden omzeild door de THC-wietolie in het vervolg zelf te maken. Indien ervoor wordt gekozen om een aantal cannabisplanten in de tuin te zetten hoeft men geen dure wiet meer te kopen in de coffeeshop. Ook bestaat er de mogelijkheid om bij bepaalde coffeeshops goedkoop knipafval te kopen. Van het knipafval kan men ook THC-wietolie maken.

Is THC-wietolie vies?

Over smaak valt niet te twisten. De ene persoon kan de smaak van wietolie wel waarderen. De andere persoon kan ervan gruwelen en definieert de smaak als ‘vies’ en ‘bitter’. Pure wietolie verdunnen met olijfolie die voor jou lekker smaakt kan helpen de wietolie een andere smaak mee te geven. Iets zoets eten na het innemen van wietolie kan ook helpen.

De THC-wietolie werkt niet?

Leer doseren. Probeer eens je bovengrens te ontdekken. Bij hoeveel druppels voel je je high? Druppel in het vervolg één druppel onder het aantal waarbij je je high voelt.

Is THC-wietolie verslavend?

THC-wietolie is niet verslavend, niet giftig en ook niet schadelijk (mits deze gemaakt wordt van onbespoten wiet).

Nog niet helemaal overtuigd?

Neem dan even de moeite om het boek van Wernard Bruining over wietolie te lezen. In het boek staan tevens een aantal patiënten ervaringen.

Back To Top