Skip to content
Wat is cannabisolie

Cannabisolie… wat is het?

Wat is cannabisolie?

Wat is het ? Cannabisolie is de laatste jaren immens populair geworden. Cannabisolie geneest niet, maar het kan de klachten die gepaard gaan met bepaalde aandoeningen wel verminderen.

Het is vloeibaar, wordt verpakt in een pipetflesje en kan verschillende kleuren hebben: van gitzwart tot de kleur van honing. Maar wat is het eigenlijk?

Cannabisolie is een plantenextract vermengd met plantaardige olie (olijfolie, hennepzaadolie of kokosolie).

THC-cannabisolie is een extract van de illegale cannabisplant. CBD-cannabisolie is een extract van de legale industriële hennepplant. Dit maakt dat THC-olie illegaal is in Europa en dat CBD-olie legaal is in Nederland en de rest van Europa (behalve in België en Slowakije).

Plantenextract

De cannabisplant en de industriële hennepplant bevatten vele stoffen die een medicinale werking hebben. Deze medicinale stoffen kunnen middels verschillende extractiemethoden (bijvoorbeeld CO2-extractie of alcohol-extractie) uit de plant worden gehaald.

Het extract bestaat uit verschillende medicinale stoffen. Daarnaast is het extract is zeer geconcentreerd waardoor het lastig is om te doseren. Daarom wordt ervoor gekozen om het extract te verdunnen met plantaardige olie (olijfolie, hennepzaadolie of kokosolie).

Back To Top