Skip to content
Cannabisolie en kokosolie

Wietolie met kokosolie

De voordelen van wietolie op basis van pure kokosolie

Kokosolie is bezig met een opmars. We worden met zijn allen steeds bekender met de gezondheidsvoordelen van kokosolie. Kokosolie blijkt nu ook een goede basis te zijn voor het maken van medicinale wiet- en cbd-olie. Kokosolie heeft een unieke samenstelling die ervoor zorgt dat het één van de beste oliesoorten is die zorgt voor een optimale opname van de werkzame stoffen die zich bevinden in de wiet- en de hennepplant.

Waarom kan ik beter kokosolie gebruiken dan olijfolie bij het maken van mijn wietolie of cbd-olie?

Kokosolie bestaat voor 90% uit verzadigde vetten. Olijfolie bestaat maar voor 15% uit verzadigde vetten. Verzadigde vetten zijn vetten die we tegen komen in zowel dierlijke (volle 48+ kaas, vlees, roomboter, etc.) als plantaardige producten (avocado’s, kokosolie, olijfolie, pindaolie, noten, etc.).

Doordat kokosolie zeer rijk is aan verzadigde vetten kunnen de aanwezige vetten gemakkelijk de THC en alle overige cannabinoïden opnemen die aanwezig zijn in de wiet of hennep. Eén van de kenmerken van wiet en hennep is dat de aanwezige stoffen goed worden opgenomen door vetrijke substanties. Hoe hoger het aanwezige vetgehalte des te beter de opname en des te effectiever de wietolie of cbd-olie zal zijn.

Maar zijn al die verzadigde vetten wel goed voor mij?

Wanneer we het hebben over verzadigde vetten is het van belang om te zien dat er ongezonde verzadigde vetten en daarnaast gezonde verzadigde vetten bestaan. Ongezonde verzadigde vetten zoals uit varkensvlees en andere dierlijke producten bevatten o.a. transvetten en dat is de reden waarom deze ons cholesterol kunnen verhogen.

Kokosolie bevat GEEN transvetten. Het is dus verkeerd om te denken dat alle verzadigde vetten per definitie slecht voor je zijn.

Nog een weetje over (on)gezonde verzadigde vetten

Gezonde verzadigde vetten (zoals in kokosolie) noemen we ook wel ‘middellange vetten’. ‘Middellange vetten’ worden makkelijk afgebroken door ons lichaam en vervolgens omgevormd tot energie. Een voordeel van de snelle verwerking is dat je direct energie krijgt en dus minder snel overgewicht krijgt (zoals bij de transvetten wel het geval is).

‘Lange vetten’ (ongezonde verzadigde vetten zoals bijv. varkensvlees) zijn moeilijker afbreekbaar door ons lichaam, het gevolg hiervan is dat deze slechte vetten vaak worden opgenomen door ons lichaam en opgeslagen als vetweefsel.

Conclusie: kokosolie biedt twee grote voordelen

Wietolie of cbd-olie op basis van kokosolie biedt twee grote voordelen:

  1. Ten eerste, kokosolie zorgt er voor dat je meer cannabinoïden (zoals THC en CBD) opneemt uit de wiet of hennep die je gebruikt bij het maken van je eigen wiet- of cbd-olie.
  2. Ten tweede, kokosolie zorgt er voor dat de werkzame stoffen zoals THC en CBD gemakkelijk afgegeven kunnen worden aan ons lichaam gedurende het spijsverteringsproces. Pure biologische kokosolie en daarmee bedoelen wij kokosolie die niet bewerkt is (bijv. met dierlijke vetten), is gemakkelijk af te breken.

Kokosolie (biologisch) heeft de eigenschap om veel van de aanwezige stoffen (THC en CBD) uit wiet en hennep op te nemen en via ons spijsverteringssysteem weer af te geven aan ons lichaam. Daarom is kokosolie bij uitstek het middel om er voor te zorgen dat je meer haalt uit het extractieproces van de wiet- of cbd-olie die je maakt.

Ervaringen van medi-wiet gebruikers met wietolie op basis van kokos-olie

Wietolie op basis van kokosolie is makkelijk te verwerken en op te nemen door ons lichaam. Omdat kokosolie een groter absorptievermogen heeft en dus meer werkzame stoffen (zoals THC) uit de wiet kan opnemen, heeft het een meer psychoactieve werking dan wietolie op basis van bijv. olijfolie.

Ben je dus als medi-wiet gebruiker op zoek naar een nieuwe methode om een effectievere medicinale wietolie te maken, dan is kokosolie…the way to go.

En het smaakt ook nog eens goed!

Filmpje : Onderstaand een kort filmpje waarin wordt vertoond hoe je wietolie kunt maken op basis van kokosolie.

Back To Top