Skip to content
Indica THC olie

Wat is Indica THC olie?

THC-olie wordt gemaakt van hennep met veel tetrahydrocannabinol (THC). Nu zijn er in grote lijnen twee henneprassen die veel THC bevatten: Sativa en Indica.

Het effect van wietolie op basis van Sativa-cannabis is anders dan van wietolie op basis van Indica-cannabis. In dit blog gaan wij specifiek in op Indica THC-olie.

Effecten Indica THC-olie

Indica THC-olie is ontspannend en rustgevend. Daarom is deze vorm van THC-olie onder andere geschikt voor stressrelease en om makkelijker in slaap te komen.

Daarnaast ontspant Indica THC-olie de spieren. Daarom helpt Indica THC-olie ook goed tegen stijve spieren.

Verder bestaat het vermoeden dat Indica THC-olie zou kunnen helpen tegen kanker.

Let op: Stop nooit zomaar met de reguliere behandeling van kanker alleen omdat u ergens las dat THC-olie zou kunnen helpen tegen kanker. Als een reguliere behandeling nog kans van slagen heeft, dan blijft dit de beste optie.

Wat is Cannabis Indica?

Indica THC-olie wordt gemaakt van Cannabis Indica. Dit is een hennepsoort dat van oorsprong vooral veel voorkomt in Centraal-Azië, Afghanistan, Pakistan en Noord-India.

Zoals gezegd bevat Cannabis Indica een hoge concentratie van het geestverruimende THC. Om deze reden verkopen veel coffeeshops Cannabis Indica voor recreatief gebruik. Echter Cannabis Indica wordt ook veel gebruikt voor medicinale doeleinden.

Indica THC-olie is een voorbeeld van medicinale cannabis die snel aan populariteit wint. Dit heeft een paar redenen.

Wat maakt Indica THC-olie populair? 

Traditioneel verwerkt men de bloemen van Cannabis Indica tot hasjiesj. Vervolgens rookt men de hasj. Dit heeft echter twee nadelen:

  • roken is ongezond (Duh!!!)
  • roken is een erg onnauwkeurige manier om de juiste hoeveelheid THC binnen te krijgen

THC-olie is de ideale oplossing. U neemt THC-olie in door een aantal druppels onder de tong te laten vallen. Dit maakt een exacte dosering mogelijk. Zo profiteert u van de medicinale werking van THC terwijl u het risico op een high minimaliseert.

Indica THC-olie zelf maken

Omdat er THC zit in Indica olie kunt u deze vorm van wietolie niet legaal kopen. Zelfs coffeeshops mogen geen THC-olie verkopen.

Dit betekent dat u bent aangewezen op het grijze circuit of zelf maken. In de volgende webshop kunt u alle instrumenten aanschaffen om zelf wietolie te maken. De benodigde Cannabis Indica koopt u in een betrouwbare coffeeshop.

Tip: Laat de coffeeshophouder weten dat u de cannabis wilt gebruiken om er THC-olie van te maken. Als het een deskundig persoon is, dan zal hij/zij u een Indica-variant aanraden die hiervoor het meest geschikt is.

Zelf Cannabis Indica verbouwen?

Cannabis Indica kunt u ook zelf kweken. Dit kan binnenshuis, maar u kunt ook een aantal planten in uw achtertuin zetten. Cannabis Indica kan namelijk goed tegen temperatuurschommelingen en gedijt daarom redelijk goed in het Nederlands klimaat.

Hou er wel rekening mee, dat u volgens het Nederlands gedoogbeleid maximaal 5 cannabisplanten mag bezitten. Dit is niet legaal, maar het wordt gedoogd. Dat betekent dat de politie altijd het recht voorbehoud om toch uw planten in beslag te nemen, ook al zijn het er maar vijf. Ga absoluut niet protesteren als dit gebeurt. Ander kunt u in grote juridische problemen komen.

Tip: Zorg voor een goede verstandhouding met de buren. Dit verkleint het risico dat een vervelende buurman u aangeeft wanneer hij erachter komt dat u voor eigen gebruik wietplanten kweekt.

Back To Top