Skip to content
Facebook en cannabisolie

Facebook

Cannabisolie op Facebook

Social Media valt niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Het grootste Social Media-kanaal is zonder enige twijfel Facebook. Ook voor mensen die zijn geïnteresseerd in cannabisolie zijn er op Facebook voldoende plekken waar zij terechtkunnen. Daarom behandelen wij hier de meest interessante Facebook-pagina’s en Facebook-groepen die gaan over cannabisolie.

(Medical) Social Club(s) Nederland

De Facebook-groep Medical Social Club(s) Nederland is een online ontmoetingsplaats voor iedereen die is geïnteresseerd in cannabisolie en andere vormen van medicinale cannabis.

De eigenaar van deze Facebook-groep is de stichting Suver Nuver. Naast haar onlineactiviteiten organiseert deze stichting ook bijeenkomsten op verschillende plekken in Nederland. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen gebruikers van medicinale cannabis elkaar in levende lijve ontmoeten. Vrienden en familieleden van patiënten en andere geïnteresseerden zijn ook welkom. Suver Nuver is een stichting met een verbindende functie voor patiënten, growers en extracters. De Social Clubs worden gerund door vrijwilligers. De belangrijkste functie is die van ontmoetingsplaats. Momenteel (maart 2018) zijn er social clubs in: Leeuwarden, Zwolle, Groningen, Amsterdam, Almelo, Parkstad, Rijswijk, Utrecht en Eindhoven.

Wietolie e.a. Kruidenpreparaten Maken

In de Facebook-groep Wietolie e.a. Kruidenpreparaten Maken vind je aankondigingen van workshops, informatieve bijeenkomsten, inloopmiddagen Social Clubs etc. De doelgroep bestaat uit mensen die willen leren hoe zij zelf cannabisolie kunnen maken en die daar meer informatie over zoeken.

De groep is vooral interessant voor degenen die voor eigen gebruik THC-olie willen maken. Voor CBD-olie is het namelijk meestal aantrekkelijker om deze in de winkel te kopen.

Wietolie/Krachtolie

Met ruim 10.000 leden is de Facebook-groep Wietolie/Krachtolie waarschijnlijk de grootste community op Facebook die specifiek is bedoeld voor gebruikers van cannabisolie. Alleen al om die reden kan het de moeite lonen, om je voor deze groep aan te melden.

De eerder genoemde Facebook-groep (Medical) Social Club(s) Nederland kent meer leden, maar die groep besteedt naast wietolie ook aandacht aan andere vormen van medicinale cannabis.

Back To Top