Skip to content
TV-programma-Dokters-van-morgen-en-wietolie

Dokters van morgen en wietolie

Wietolie in tv-programma Dokters van morgen

De omroepen AVRO en TROS maken een reportageprogramma met de aansprekende titel ‘Dokters van morgen’. In dit tv-programma gaat Antoinette Hertsenberg op zoek naar spraakmakende zorginnovaties en baanbrekende nieuwe inzichten. Opvallend genoeg is er nog geen uitzending op televisie te zien geweest over wietolie (ook wel cannabisolie genoemd). En dat moet veranderen.

De afgelopen paar jaar heeft het gebruik van en onderzoek naar wietolie een ongekende groei doorgemaakt en dat is niet voor niks. Veel patiënten die wietolie gebruiken zeggen hiermee ontzettend te zijn geholpen. Het gaat daarbij zowel om CBD-olie als om THC-olie.

Ook vanuit wetenschappelijke hoek groeit de aandacht voor wietolie. Er worden steeds meer medische onderzoeken gedaan naar de werking van cannabinoïden bij verschillende ziekten. Daarbij ligt de nadruk op onderzoek naar de geneeskrachtige werking van Tetrahydrocannabinol (THC) en Cannabidiol (CBD), maar de interesse voor andere cannabinoïden (bijv. Cannabigerol (CBG)) groeit gestaag.

Back To Top