Skip to content
Cannabisolie-zonder-recept

Cannabisolie zonder recept

Cannabisolie zonder recept

Er bestaan grofweg twee vormen van cannabisolie: CBD-olie en THC-olie. Over cannabisolie met Cannabidiol (CBD) kunnen wij hier kort zijn. In elke CBD-webshop vindt je een ruim assortiment aan CBD-oliën. Hier kan iedereen zonder recept op legale wijze CBD-olie kopen.

Verder is CBD-olie ook verkrijgbaar bij nationale drogisterijen zoals Kruidvat, ETOS en DA. Natuurlijk is bij dergelijk grote ketens de keuze aan CBD-oliën wel een stuk kleiner dan bij de reguliere CBD-webshop.

Cannabisolie met THC

Cannabisolie met Tetrahydrocannabinol (THC) is een ander verhaal. THC-olie kan je namelijk alleen legaal kopen bij enkele gespecialiseerde apotheken en dan nog alleen als je over een doktersrecept beschikt.

Toch zijn er enkele manieren waarop je zonder recept op een min of meer veilige manier aan THC-olie kunt komen.

Zelf THC-olie maken

De eerste optie is zelf THC-olie te produceren. In betere webshop vind je alle hulpmiddelen die je hiervoor nodig hebt. Op de pagina THC-olie maken vind je een beknopte handleiding voor het zelf produceren van cannabisolie met THC.

Je kan het beste in een coffeeshop de wiet kopen om daarvan THC-olie te maken. Anno 2017 bestaat er namelijk veel onduidelijkheid of verbouwen van cannabis voor eigen medicinaal gebruik nu wel of niet juridisch is toegestaan. Er bestaan verschillende gerechtelijke uitspraken die elkaar in dit opzicht tegenspreken.

De politiek is bezig om mogelijkheden te creëren waardoor patiënten wordt toegestaan om voor eigen gebruik medicinale cannabis te verbouwen. Tot die tijd is het verstandiger om de wiet voor je cannabisolie bij de coffeeshop te kopen. Dat is wel iets duurder, maar je loopt dan in ieder geval geen enkel risico op juridische problemen.

Stichting Suver Nuver

De verkoop van THC-olie is illegaal. Een van de weinige partijen die ondanks dit verbod openlijk cannabisolie met THC verkoopt, is de Stichting Suver Nuver.

De verkoop van THC-olie is niet de hoofdactiviteit van deze stichting. Stichting Suver Nuver wil in de eerste plaats cannabisoliegebruikers met elkaar in contact brengen via hun Medical Social Clubs. Op 2 oktober 2015 is de stichting echter ook begonnen met de verkoop van THC-olie aan patiënten.

De reden van de stichting om THC-olie te gaan verkopen is tweeledig. Enerzijds wil de stichting hiermee patiënten zonder recept helpen om op een veilige manier aan kwalitatief goede THC-olie te komen. Anderzijds probeert de stichting met de verkoop van THC-olie een proefproces uit te lokken. De stichting is namelijk van mening dat de verkoop van cannabisolie met THC legaal zou moeten zijn.

Illegale markt

Ten slotte bestaat er ook een zwarte markt met commerciële partijen waar je THC-olie kunt kopen. Wij raden je echter ten zeerste af om je op deze markt te begeven. Er is namelijk geen enkele garantie voor de kwaliteit van de THC-olie die je daar kunt kopen. Het is dan veel verstandiger om zelf THC-olie te maken met als basis goede (onbespoten) wiet van een erkende coffeeshop.

Back To Top