Skip to content
Wietolie onzin

Wietolie, zin of onzin?

Wietolie, zin of onzin?

CBD-olie en THC-olie onzin? Reeds duizenden jaren wordt cannabis door verschillende culturen gebruikt voor medische doeleinden. Zo gebruikten de Grieken en Romeinen cannabistincturen tegen verschillende ziektebeelden en kwalen.

In de 19e eeuw was de therapeutische waarde van cannabis ingeburgerd in de medische literatuur en bij de farmaceutische bedrijven.

Helaas heeft het cannabisverbod van de 20e eeuw ervoor gezorgd dat het onderzoek naar medisch gebruik van cannabis wereldwijd stil kwam te liggen.

Tegenwoordig wordt er weer meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de medicinale waarde van cannabis. Wietolie kan voor bepaalde mensen een heilzame werking hebben, daardoor wint het de laatste jaren mondiaal flink aan populariteit. Zo is wietolie ook in Nederland bezig aan een opmars.

Onze visie is dat de samenleving en overheid de aankomende jaren weer een beter beeld zullen krijgen van de opmerkelijke cannabisplant. We denken dat wietolie binnen afzienbare tijd een onbetwiste en vanzelfsprekende rol zal krijgen binnen de medische wereld, hetgeen anno 2018 reeds het geval is in Amerika.

Onzes inziens zal het dan ook niet lang meer duren voordat men zowel in Nederland als België legaal THC-wietolie kan kopen. Overigens is CBD-wietolie is reeds legaal te koop in Nederland (zie de gespecialiseerde CBD-webshops, gezondheidswinkels en reformhuizen).

Back To Top