Skip to content
Wietolie kopen in Belgie

Wietolie kopen in België

CBD-wietolie kopen in België?

CBD-wietolie met een THC-percentage lager dan 0,05% wordt in heel Europa gedoogd. Verschillende Nederlandse webshops verzenden hun CBD-producten naar België.

THC-wietolie kopen in België?

Waar kan men legaal THC-wietolie kopen (met een THC-percentage hoger dan 0,05%) in België?

Het antwoord is helaas kort maar krachtig: nergens. Noch online, noch in een fysieke winkel kan men in België legaal THC-wietolie kopen.

Is er dan geen enkele andere mogelijkheid om aan THC-wietolie te komen? Jawel. Door deze zelf te maken. Hierdoor bent u er zeker van dat de THC-wietolie (mits u gebruik maakt van schone wiet) niet vervuild, verdund of te duur is.

De situatie in België

Medicinale wiet (met een THC-percentage hoger dan 0,05%) is sinds medio 2015 op voorschrift te krijgen in België. Helaas betreft het hier een geringe hoeveelheid, in de vorm van een mondspray en alleen maar voor mensen met MS. Deze uitzondering wordt gemaakt voor een kleine groep, onder bepaalde voorwaarden en als laatste redmiddel. Het betreft hier dus een zeer beperkte farmaceutische regulering.

Tip! Probeer eerst CBD-olie (legaal en goedkoop). Geeft dit niet het gewenste effect? Probeer dan de THC-olie erbij (eenvoudig zelf te maken).

Welke wietolie?

Bovenstaande voorwaarden maken dat bepaalde patiëntengroepen die geen soelaas meer vinden binnen de traditionele farmaceutica nog steeds niet geholpen kunnen worden. Voorbeelden zijn Sofie en Marc.

Wietolie en epilepsie

Sofie (6) heeft epilepsie en het enige wat lijkt te werken is wietolie. De eigenschap van haar epilepsie is dat deze therapieresistent is. Dit wil zeggen dat de gewone medicatie niet helpt. Ze kan het geluk hebben dat er vroeg of laat toch een medicijn aanslaat. Tot op heden is dat met tientallen soorten medicatie nog niet gelukt. De ouders van Sofie gingen opzoek naar alternatieven. Na lang wikken en wegen kozen ze voor het meest controversiële, maar misschien ook wel het meest effectieve medicijn: wietolie, gekregen van een dokter in Nederland. Sofie had eerst circa 30, 40, 50 aanvallen of meer per dag. Na het gebruik van één druppel wietolie per dag heeft ze circa 3 aanvallen in 10 dagen. Een verbluffend resultaat. Het blijft gissen waarom Sofie haar lichaam zo goed reageert op de wietolie.

Wietolie en MS

Marc heeft MS, zit in een rolstoel en heeft baat bij twee druppels wietolie per dag. Marc weet heel goed dat het niet mag, maar voor hem bestaat er geen geneesmiddel en ook wietolie zal hem niet redden. Wietolie is voor hem een middel om zijn lichaam onder controle te krijgen, om de dag door te komen. De artsen waarbij hij in behandeling is vinden het goed wat hij doet en hebben belangstelling voor de resultaten ervan. Helaas mogen de artsen het niet voorschrijven. In België is er wat THC-wietolie betreft niets geregeld. Door het feit dat er niets geregeld is, is het dus verboden.

Onderstaand you-tube filmpje is een reportage van Karine Claassen en Celine Willmore. Het betreft een reportage over de status mediwiet(olie) in België.

Voor meer informatie over medicinale wietolie in België kan men contact opnemen met MEDCAN vzw via info@medcan.be of www.medcan.be.

Back To Top