Skip to content
Rick Simpson

Wietolie – Rick Simpson

Rick Simpson. Wanneer we hem Googelen zien wij een Canadese wietactivist, vaak getooid met cowboyhoed. In zijn rechterhand prijkt een injectiespuit gevuld met pure THC-wietolie die hij fier omhoog houdt. Hij zet zich sinds 2003 in (o.a. via zijn website) voor deze pure THC-wietolie, ook wel ‘Rick Simpson Oil’ (hierna: RSO) genoemd.

Hoe is Rick Simpson in aanraking gekomen met wietolie?

In 1997 liep hij tijdens zijn werk hoofdletsel op. Als gevolg van dit letsel had hij 24 uur per dag een harde piep in zijn oren en een schommelende bloeddruk. De artsen schreven allerlei synthetische medicijnen voor. Deze medicijnen werkten averechts. Twee jaar later was hij het beu. Hij klopte aan bij verschillende artsen voor een medische verklaring om medicinale wiet te kunnen roken. Helaas was geen enkele arts bereid om een dergelijke verklaring af te geven. Als reden gaven zij dat het roken van medicinale wiet slecht kan zijn.

In 1999 wilde Rick een extract maken van de medicinale wiet en dit vervolgens oraal innemen, in plaats van het roken van de wiet. Rick stelde het voor aan de arts. De arts stemde in en vond het een meer medicinale manier om de wiet te gebruiken. Nadat hij zijn zelfgemaakte wietextracten ging gebruiken ging zijn gezondheid met rasse schreden vooruit. Sindsdien zet Rick zich wereldwijd in voor THC-wietolie.

Wat is zijn doel?

Zijn doel is om de wietolies dusdanig te perfectioneren zodat deze de meeste heilzame werking hebben voor elke ziekte/kwaal. Dit doet hij mede op basis van de resultaten die hij heeft behaald met het behandelen van circa 5.000 mensen tussen 2003 en 2009.

Rick Simpson over CBD-wietolie

De extracten die hij produceert bevatten een laag percentage CBD (2/4/6%) en een hoog percentage THC (80/90%). Hij erkend de medicinale waarde van CBD, echter voor bepaalde ziektes (bijvoorbeeld kanker) geeft hij aan dat THC beter is.

Rick Simpson methode

De RSO maakt hij door de werkzame stoffen in wiet (o.a. THC en CBD) op te lossen in drinkbare alcohol. Door vervolgens de drinkbare alcohol te verdampen blijft er pure THC-olie (RSO) over.

Benodigdheden
*1-pits inductie kookplaat met instelbare temperatuur
*50 gram droge wiet (bladeren en/of bloemen van de cannabisplant) – goed voor circa 5 gram pure RSO
*weckpot
*wietgrinder (ookwel crusher genoemd)
*kleine trechter
*1 liter 96% drinkbare alcohol *keukenzeef
*glazen schaal
*standaard koffiefilter
*geschikte pan voor inductie
*latex handschoenen
*olijfolie
*spatel
*injectiespuit

Bereidingswijze
Let op! De RSO maak je op eigen risico. Zorg te allen tijde voor voldoende ventilatie. Zet de afzuiger aan en open de ramen. Op deze wijze hoopt de alcohol zich niet op in de lucht.

Maak de 50 gram wiet fijn met een grinder (niet met een keukenmachine). Trek de latex handschoenen aan. Stop de fijngemaakte wiet in een weckfles en giet de drinkbare alcohol over de wiet totdat alle wiet ondergedompeld is.

Schud vervolgens de weckfles een aantal minuten en laat deze circa 10 minuten staan. Filter het mengsel door de keukenzeef. Vang de tinctuur (groen geworden alcohol) op in de glazen schaal. Druk met de achterkant van een lepel de laatste restjes alcohol uit de wiet. Herhaal vervolgens deze handeling. Stop de wiet weer in de weckfles, voeg alcohol toe, schud de weckfles, laat 10 minuten staan en filter het mengsel.

Plaats de koffiefilter in de kleine trechter en zet de trechter in de pan. Filter de tinctuur vervolgens voor een laatste keer, dit zal ongeveer 20 minuten in beslag nemen. Op deze manier filteren we de kleinste stukjes plantmateriaal uit de tinctuur. Knijp het laatste beetje tinctuur uit de koffiefilter. Het materiaal wat overblijft in de koffiefilter kan worden weggegooid. Wat overblijft is een mooie zuivere groene tinctuur. Verdamp de aanwezige alcohol in de tinctuur. Zet het afzuigapparaat aan, of zorg op een andere wijze voor voldoende ventilatie. Schenk de tinctuur in de pan. Alcohol verdampt bij een temperatuur van 79 graden. Voorkom verbranding tijdens het verdampen, verlaag indien nodig de temperatuur. Varieer met de temperatuur tussen de 60 en 80 graden. Na circa 25 minuten zal circa 80% van de alcohol verdampt zijn. Verdamp het laatste beetje alcohol door de pan af en toe vast te houden en zachtjes te kantelen. Een mooi donker gekleurd cannabisextract zal overblijven. Dit is de pure RSO. De RSO kan nu in de injectiespuit worden gestopt.

Verdunnen
Wil je de pure THC-olie (RSO) verdunnen? Dan is het zaak dat de pure mediwietolie (circa 60% THC) wordt gewogen. Vervolgens kan je de RSO verdunnen met plantaardige olie of CBD-olie. Vaak kiest men ervoor de RSO aan te lengen met olijfolie. Aanlengen met 8 ml olijfolie werkt het beste. Indien je bijvoorbeeld 2 gram RSO hebt dien je dit aan te lengen met 8 ml olijfolie. Even goed roeren en de RSO is vloeibaar geworden. De vloeibare RSO kan nu worden overgeheveld in een pipetflesje. Het is handig om dit middels een spatel en injectiespuit te doen. In een pipetflesje (10 ml) passen circa 240 druppels.

Back To Top