Skip to content
THC olie bij stress

THC-olie bij stress

Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van stress gerelateerde lichamelijke klachten. Om precies te zijn: dat is minimaal 50% van 17.475.431 (9-12-2020) mensen = 8.737.716 mensen.

De kans is groot dat u één van die mensen bent. Of het nu een ondankbare leidinggevende is of een boze schoonvader, stress beïnvloedt ons allemaal op verschillende manieren.

Chronische stress kan helaas meer beïnvloeden dan alleen uw psychische stabiliteit. Het veroorzaakt symptomen van bijvoorbeeld hoofdpijn en een hoge bloeddruk. Natuurlijk kunt u medicijnen tegen stress nemen. Maar waarom probeert u uw symptomen niet te verlichten met natuurlijke middelen?

THC staat nog in de kinderschoenen, maar onderzoek suggereert dat THC-oliën stress enorm kunnen verminderen als ze regelmatig worden ingenomen.

Wat is THC?

Kortgezegd: THC is een olie die afkomstig is van de wietplant.

THC staat officieel bekend als tetrahydrocannabinol en wordt beschouwd als een cannabinoïde. Het is één van de meer dan 100 verschillende cannabinoïden die in de wietplant worden aangetroffen.

Cannabinoïden worden gevonden in bladeren en bloemen van de wietplant. Ze worden vervolgens geëxtraheerd en gescheiden.

Het is bekend dat THC voordelen biedt bij pijnverlichting, stress, angst, epileptische aandoeningen en meer.

Geeft THC een high?

Een van de meest bekende cannabinoïden heet tetrahydrocannabinol, ook wel bekend als THC. THC is de chemische stof in de wietplant die het geestverruimende high-gevoel geeft.

Wilt u niet high worden? Kies dan simpelweg voor een lagere concentratie THC, of neem er minder van in. Simple as that.

Kunt u THC gebruiken voor stress?

Dagelijks worden blootgesteld aan stress kan een bedreiging vormen voor uw sociale leven, mentale en fysieke gezondheid. THC-olie is een natuurlijke manier om de dagelijkse stress te verminderen die u ervan weerhoudt een kwalitatief goed leven te leiden.

Een onderzoek dat in 2010 werd uitgevoerd, toonde aan dat THC helpt bij het verminderen van angst bij mensen met een sociale angststoornis. Hersenscans toonden veranderingen in bloedstroompatronen in hersengebieden die verband houden met stress en angst.

Evenzo bleek uit een studie uit 2011 dat THC sociale angst verminderde, specifiek veroorzaakt door spreken in het openbaar.

Een onderzoek uit 2014 wees uit dat correct gedoseerde THC-olie antidepressivum-achtige en anxiolytische effecten heeft.

In 2015 toonde een analyse aan dat THC stress en sociale angst bleef verminderen. De studie noemde THC “een mogelijke behandeling voor angststoornissen”. Deze stoornissen kunnen bestaan uit SAD, posttraumatische stressstoornis (PTSD), paniekstoornis, obsessief-compulsieve stoornis (OCS) en gegeneraliseerde angststoornis.

En tot slot bestudeerde dit onderzoek uit 2016 de effectiviteit van THC specifiek voor PTSD en slapeloosheid. Wat ze ontdekten was dat THC de door PTSD veroorzaakte angst significant verminderde en hielp bij een gezond slaappatroon.

Is het stress of angst?

Voordat u beslist welke medicatie voor u geschikt is, is het belangrijk om precies te begrijpen wat uw lichaam doormaakt.

De termen stress en angst worden vaak door elkaar gebruikt, maar dit zijn twee heel verschillende dingen. Stress en angst hebben veel van dezelfde fysieke en emotionele symptomen gemeen. Beide kunnen een zware tol eisen van het lichaam.

Het kan moeilijk zijn om de verschillen tussen de twee te ontdekken, maar het is belangrijk dat u begrijpt en kunt identificeren waarmee u worstelt.

Stress is wat uw lichaam doet als reactie op een bedreigende situatie. Angst is een reactie op die stress.

Als u eenmaal heeft vastgesteld welke aandoening(en) u heeft, kunt u de behandeling goed beginnen. THC-olie werkt goed om zowel stress als angst te behandelen, maar voor sommige angststoornissen kan aanvullende medicatie of therapie nodig zijn.

Zijn er risico’s?

Onderzoek naar de gezondheidseffecten van THC op de lange termijn is beperkt, omdat THC-onderzoek over het algemeen een nieuw concept is.

Sommige onderzoekers waarschuwen er wel voor dat THC een negatief effect op de gezondheid kan hebben als het wordt gerookt.

Specifiek onderzoek naar THC-olie heeft tot dusver geen negatieve bijwerking gevonden, in tegenstelling tot medicijnen zoals Xanax, die een veelvoud aan negatieve bijwerkingen produceren, zoals: duizeligheid, geheugenproblemen, onduidelijke spraak, braken, wazig zien, verlies van zin in seks, gewichtsveranderingen, en meer.

Omdat THC niet sterk gereguleerd is, kan het lastig zijn om de juiste dosering of frequentie te bepalen waarin het moet worden ingenomen. Doseringen kunnen verschillen op basis van welk product wordt ingenomen, zoals THC-gummies of THC-oliën.

Laat stress vandaag los

Stress ruïneert dagelijks het leven van velen. Ongeacht hoe u ervoor kiest om de situatie te verhelpen, laat stress uw leven niet beheersen. Geef THC eens een kans!

Back To Top