Skip to content
Wat is THC zalf

THC-zalf

Als u last heeft van huidkwalen, dan kan THC-zalf voor u een goed middel zijn. In dit artikel leest u nuttige informatie over het wondere zalfje met THC.

Wat is THC zalf?

THC-zalf is zalf met Tetrahydrocannabinol (THC). Andere benamingen: THC-balsem en THC-crème.

Waartegen werkt THC zalf?

THC-zalf is een uitstekend middel tegen diverse kwalen zoals eczeem, ontstoken huid, pijnlijke huid en spierpijn. Daarnaast is de zalf met THC ook uitstekend te gebruiken voor een ontspannende massage.

Hoe werkt het?

De werking van THC-zalf is gebaseerd op de cannabinoïdereceptoren in de huid. Dit zullen wij hieronder uitleggen.

De werking van THC is gebaseerd op het endocannabinoïdesysteem. Dit is een lichaamssysteem dat reageert op een bepaald type stoffen die het lichaam zelf aanmaakt (endocannabinoïden) én op bepaalde stoffen die voorkomen in de cannabisplant (cannabinoïden). De bekendste cannabinoïden zijn THC en CBD.

Onderdeel van het endocannabinoïdesysteem zijn de cannabinoïdereceptoren. Nu hebben wetenschappers ontdekt, dat deze cannabinoïderecepten op veel plekken in het lichaam voorkomen. De huid is een van die plekken.

Het endocannabinoïdesysteem heeft een effect op verschillende andere lichaamssystemen waaronder het zenuwstelsel, de hersenen en het immuunsysteem. Dat is de reden waarom THC-zalf zo goed werkt tegen bijvoorbeeld een ontstoken huid.

Hoe kom ik aan THC zalf?

In Nederland is het bij wet verboden om producten met THC te verkopen. Zelfs in een coffeeshop kunt u geen THC-zalf verkopen. Coffeeshops mogen namelijk alleen onverwerkte cannabis, hasj en spacecake verkopen.

Toch zijn er twee manieren om aan THC-zalf te komen:

  • Zelf THC-zalf maken; en/of
  • Lid worden van een Wiet Club

Zalf met THC1. Zelf THC zalf maken

U kunt zelf THC-zalf maken door THC extract te mengen met een huidzalf.

Huidzalf

Bij vrijwel iedere kruidenier kunt u huidzalf kopen, maar wij willen u wel een tip meegeven: CBD-zalf is een goede basis voor THC-zalf. U profiteert dan tevens van de geneeskrachtige eigenschappen van die andere bekende cannabinoïde: Cannabidiol (CBD). De verkoop van CBD-zalf is volledig legaal.

THC extract

Het is legaal om voor eigen gebruik THC extract te maken. Het is ook eenvoudiger dan u denkt. U maakt zelf THC extract door middel van warme extractie.

Om te beginnen heeft u een aantal instrumenten nodig zoals een cannolator, extractiebuizen, een bekerglas en enkele pipetflesjes. Er zijn verschillende partijen die een starterspakket verkopen. Vaak zit daar ook een goede uitleg bij over hoe u een THC extract maakt.

De benodigde cannabis koopt u in een coffeeshop.

2. Wiet Club

De tweede manier om aan CBD-zalf te komen, is een Wiet Club. Een wietclub is een groep mensen die online en fysiek bij elkaar komen omdat zij een gemeenschappelijke interesse hebben: medicinale cannabisproducten met THC.

Bij medicinale cannabisproducten moet u in de eerste plaats denken aan wietolie met THC. Echter bij een wietclub zult u ook mensen ontmoeten die voor eigen gebruik THC-zalf maken. Deze mensen kunnen u verder helpen.

Wanneer u lid wil worden van een wietclub neem dan contact met ons op. Wij brengen u dan in contact met de juiste personen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over THC-zalf neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Back To Top