Skip to content
Cannabis druppels

Cannabis druppels

Cannabis druppels

Cannabis druppels zijn een vorm van medicinale cannabis waarbij de werkende stof (CBD en/of THC) is verdund met plantaardige olie. De meest gebruikelijke manier om cannabis druppels in te nemen, is door het juiste aantal druppels onder de tong te laten vallen.

Waarom cannabis druppels?

De meest traditionele manier om medicinale cannabis te gebruiken is het roken van een joint. Gezien de schadelijke effecten van roken adviseert het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) om de cannabis te stomen of om er thee van te zetten.

Echter al deze methoden hebben als nadeel dat het heel moeilijk is om goed te doseren hoeveel Cannabidiol (CBD) of Tetrahydrocannabinol (THC) je precies binnenkrijgt. Om deze reden heeft men een aantal jaren geleden cannabisolie ontwikkeld.

Door een specifieke hoeveelheid cannabis druppels in te nemen, kan men zeer exact bepalen hoeveel Cannabidiol (CBD) of Tetrahydrocannabinol (THC) men binnenkrijgt.

Wat is de juiste dosering?

Wat de juiste hoeveelheid cannabis druppels is, kan per persoon verschillen. Toch zijn er een paar richtlijnen te geven:

Cannabis druppels met THC
Het is verstandig om de dosis cannabis druppels langzaam op te bouwen. Bij THC-olie betekent dit 1 of 2 druppels per inname. Wanneer je lichaam gewend raakt, dan kan je eventueel de dosis iets verhogen, maar wees hier wel voorzichtig mee. Je wil niet high raken van de THC. Doel is immers het bestrijden van een bepaald ziektebeeld en niet het bereiken van een high.

Cannabis druppels met CBD
Bij CBD-olie adviseren wij om te beginnen met maximaal 6 druppels per dag: 2 cannabis druppels in de ochtend, 2 druppels in de middag en 2 voor het slapengaan. Bij onvoldoende effect kan je zonder problemen je dagelijkse hoeveelheid CBD-druppels verhogen tot maximaal 15 cannabis druppels per dag.

Hoe cannabis druppels innemen?

Het innemen van cannabis druppels kan op een aantal manieren. Wij behandelen hier de meest gebruikelijke methoden:

Rechtstreeks
Laat de cannabis druppels rechtstreeks onder de tong vallen. Om de juiste hoeveelheid af te tellen, kan je voor een spiegel gaan staan. Een andere manier is om je partner, of een ander gezinslid, vragen om het juiste aantal druppels onder je tong te laten vallen.

Theelepel
Deze methode is mogelijk nog simpeler dan de rechtstreekse methode. Tel de juiste hoeveelheid druppels af op een theelepel en neem de lepel in de mond. Simpeler kunnen wij het niet maken.

Mengen met vloeistof
Wanneer de smaak van cannabis druppels je niet aanstaat, dan is deze methode een uitstekende oplossing. Je druppelt de juiste hoeveelheid cannabisolie in een glas of beker met een non-alcoholische koude drank (bijv. een fruitsapje). Omdat olie zich niet makkelijk mengt met water, is het belangrijk om goed te roeren. Drink daarna het glas leeg tot de bodem.

Wietolie in een capsule
Deze methode is vooral zeer geschikt wanneer je wietolie wilt gebruiken ter bestrijding van maagklachten. Neem een lege medicijnencapsule. Tel in één helft van de capsule de juiste hoeveelheid cannabis druppels af. Sluit de capsule af en slik hem door. Overigens verkopen verschillende CBD-webshops ook capsules met cannabisdruppels. Dit bespaart je tijd en gedoe.

Back To Top