Skip to content

Je hebt de keuze gemaakt om cannabisolie te gaan gebruiken tegen bepaalde klachten, of gewoon preventief. Maar hoe nu verder? De eerste stap is het opzoeken van een gebruiksaanwijzing. Het gevolg is een lange zoektocht op het internet naar de juiste wijze van gebruik. Hieronder besparen we je deze lange internetsessie en bieden we je voldoende handvaten voor het gebruiken van cannabisolie.

CBD-olie of THC-olie?

De eerste vraag die rijst is: welke cannabisolie is geschikt voor mij? Moet ik kiezen voor CBD-olie of THC-olie?

We adviseren om eerst de CBD-olie uit te proberen. CBD-olie is namelijk legaal, goedkoop en je kan er niet high van worden. Mocht je dus al geholpen zijn met CBD-olie dan zou dat heel fijn zijn.

Indien je onvoldoende baat hebt bij CBD-olie kun je ervoor kiezen om THC-olie te proberen. THC-olie is niet legaal. Het schimmige zwarte circuit lijkt de enige mogelijkheid om THC-olie in huis te krijgen. Echter, onze webshop biedt hulpmiddelen aan om eenvoudig thuis zelf je THC-olie te maken.

Inname

Het innemen van cannabisolie gebeurt meestal oraal door middel van enkele druppels onder de tong te laten vallen terwijl men in de spiegel kijkt. Een andere mogelijkheid is om enkele druppels op een theelepel te doen en dat in te nemen. Uitzondering zijn maagaandoeningen waarbij capsules de voorkeur genieten (zie ook Cannabisolie bij Crohn) en huidaandoeningen waarbij medicinale CBD-zalf van hulp kan zijn (zie ook Cannabisolie bij Psoriasis).

Dosering – leer te doseren

Op voorhand kan niet worden gezegd bij welke soort cannabisolie (CBD-olie of THC-olie) je het meeste baat kunt hebben en hoeveel druppels je moet innemen. Dit zal je moeten uitproberen, de juiste dosering van zowel CBD-olie als THC-olie verschilt van persoon tot persoon.

Advies dosering CBD-olie
Druppel met de pipet twee tot drie keer per dag enkele druppels onder de tong en slik deze na circa één minuut door. Indien gewenst kan de dosering wekelijks langzaam worden opgebouwd (naar behoefte). Dagelijks aanbevolen hoeveelheid (15 druppels) niet overschrijden.

Advies dosering THC-olie
Van THC-olie kan je high worden. De dosering ervan luistert dus nauwer dan bij CBD-olie. Start met het innemen van 1 druppel onder de tong. Binnen ongeveer 15 minuten zal de THC-olie beginnen te werken en blijft circa 4 tot 5 uur werkzaam. Door je bovengrens op te zoeken kan je voorkomen dat je aan het onderdoseren bent. Je bovengrens is de grens waarbij je high wordt. Voorbeeld: bij inname van 3 druppels wordt je high dan is dat je bovengrens. Neem in het vervolg dan 2 druppels in. Zo voorkom je het high worden, krijg je voldoende THC binnen en kun je het maximale resultaat boeken.

Werking CBD-olie

Wanneer je begint met het gebruik van CBD-olie, dan zal je merken dat bij het bereiken van de juiste dosering automatischer wijs ook de heilzame werking van de CBD-olie zal intreden. De gewenste resultaten (afname pijn, beter slapen, verbeterde weerstand, etc.) zullen dan intreden. Elk mens is anders en wat voor de één werkt hoeft niet te werken voor de ander. Tip: varieer met de inname van het aantal druppels en neem een aantal dagen/weken de tijd om te beoordelen hoe jouw klachten zich ontwikkelen.

Werking THC-olie

Bij het starten van het gebruik van THC-olie is het (zoals we eerder hebben aangegeven onder het kopje ‘Advies dosering THC-olie’) goed om geleidelijk aan je bovengrens te ontdekken. Jouw bovengrens bepaald namelijk het ‘omslagpunt’. Het punt waar vanaf een high zal intreden indien je dat specifieke aantal druppels inneemt. Een ‘high’ kan omschreven worden als het licht worden in het hoofd en een overall ontspannen gevoel.

Het is goed om bij het innemen van de druppels – net zoals bij de CBD-olie – een aantal dagen/weken de tijd te nemen om aan te voelen hoe lichaam en geest reageren. Voel je je bijvoorbeeld ‘mentaal fitter’, minder neerslachtig en merk je dat je gemoedstoestand minder schommelt, dan weet je dat je op het goede spoor zit. Anderzijds kunnen tekenen dat de gewenste resultaten van de THC-olie intreden ook liggen in een afname van bijvoorbeeld: misselijkheid en (spier)pijn. Dit zijn signalen die aantonen dat jouw lichaam de gunstige effecten ondervindt van de THC-olie.

Advies dosering mengsel CBD-olie en THC-olie

Het is ook mogelijk om een eigen mengsel te maken van CBD-olie en THC-olie. Je begint hierbij je eigen experiment om te komen tot de juiste verhouding tussen CBD-olie en THC-olie in één mengsel. Je neemt een klein theelepeltje en druppelt hier met een pipet één druppel CBD-olie in en één druppel THC-olie. Door dit proces te herhalen en te ‘spelen’ met het aantal druppels CBD-olie en THC-olie, kun je komen tot een cannabisolie op maat die de beste werking heeft voor jou.

Bewaartip

Ongeacht het soort olie (CBD-olie of THC-olie), dien je het altijd te gebruiken op kamertemperatuur, even goed te schudden voor gebruik en te bewaren op een koele donkere plek. Let wel: koude cannabisolie druppelt lastig.

Algemene informatie

Over de invloed van het gelijktijdig innemen van cannabisolie met andere middelen is weinig bekend. Raadpleeg uw arts/apotheker. De producten die wij aanbieden zijn geschikt voor personen die een veganistische levensstijl aanhouden, koosjere producten consumeren of lactose-intolerant zijn. 

Disclaimer

Cannabisolie kan beter niet worden gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding. Cannabisolie speelt vooralsnog geen rol in de genezing van de op deze webshop genoemde ziektebeelden/aandoeningen, maar kan helpen de klachten die bij de aandoeningen horen of de bijwerkingen van andere medicatie te verminderen.

Wij zijn niet in staat om informatie te geven over welke gezondheidsclaim dan ook met betrekking tot cannabisolie. Wens je meer te weten over de werking van cannabisolie in relatie tot een specifiek(e) ziektebeeld/aandoening dan raden wij aan om hierover je eigen onderzoek te doen.

Informatie op deze website kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een arts. Wij zijn niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie of het zonder doktersadvies wijzigen, stoppen of aanpassen van een behandeling.

Back To Top