Skip to content
Wietolie bij artritis

Wietolie bij artritis

Wietolie tegen artritis

Wietolie kan werken tegen de symptomen van artritis.

Hoe werkt wietolie tegen artritis?

In de eerste plaats vermindert wietolie de gewrichtspijn. Ten tweede kan wietolie bij reumatische artritis helpen bij het verminderen van de zwellingen in de ledematen.

Verder bestaan er aanwijzingen dat wietolie wellicht ook kan helpen bij bestrijding van de gewrichtsinfectie die aan de basis ligt van de symptomen van artritis. Echter er is meer medisch onderzoek nodig om hier harde uitspraken over te doen.

Let op: Wietolie kan vooral helpen bij de bestrijding van de symptomen. Wietolie is géén vervanging van medicijnen die de oorzaken aanpakken.

Patiëntverhaal artritis en THC-wietolie

Over het gebruik van THC bij de behandeling van artritis bestaan verschillende positieve patiëntverhalen. Een mooi voorbeeld is het verhaal van Kees Hoogland. Door een wond tijdens het klussen heeft Kees een bacteriële infectie opgelopen die uiteindelijk leidde tot artritis. Hij heeft verschillende medicijnen geprobeerd die enigszins hielpen, maar zijn klachten verdwenen nooit helemaal. Tot hij THC-wietolie ontdekte. Het gebruik van THC-wietolie verminderde niet alleen de symptomen, maar werkte volgens Kees ook bij de bestrijding van de infectie: ‘De reumatologe was opgetogen, ze zei dat ik ontstekingsvrij was.’

Back To Top