Skip to content
THC-olie voor dieren

THC-olie voor dieren

THC-olie voor honden, katten en andere dieren

De cannabisplant bestaat uit meer dan 80 verbindingen genaamd cannabinoïden. De twee belangrijkste cannabinoïden zijn cannabidiol (CBD) en tetrahydrocannabinol (THC). Beide cannabinoïden hebben therapeutische voordelen, maar let bij THC wel op de dosering. Honden, katten en andere dieren hebben vaak een veel lager gewicht dan de gemiddelde mens.

In een interview met dierenarts Gary Richter, wordt aangegeven dat het endocannabinoïdesysteem van dieren anders is dan die van de mens. Bijvoorbeeld bij honden lijkt er een grotere concentratie cannabinoïde-receptoren in de hersenen van de hond te zijn dan bij andere dieren. Dit maakt honden gevoeliger voor een THC.

Risico’s van THC-olie

THC-olie of wietolie kan bij dieren leiden tot slaperigheid. Er zijn sommige gevallen waarbij THC heeft geleid tot een langere levensduur bij honden. Echter zijn er zeer weinig onderzoeken verricht naar het effect van THC bij dieren volgens de American Veterinary Medical Association. Dit is de eerste officiële organisatie die zich bezig houdt met onderzoek naar de veiligheid, dosering en gebruik van cannabis bij dieren.

Ons advies

Overweegt u cannabisolie te gebruiken voor uw (huis)dier? Begin dan met CBD-olie voor uw hond, kat of paard. Geef hem of haar 2-3 weken dagelijks CBD-olie. Heeft het dier er onvoldoende profijt van? Probeer dan THC-olie erbij.

Wanneer u THC-olie aan uw (huis)dier wilt geven, begin dan met het laagste percentage THC-olie (bijvoorbeeld 2-5%) die u kunt kopen én de laagste dosering (2 x per dag – 1 druppel per keer). De dosering voor dieren is namelijk anders dan die voor de mens.

Welk percentage CBD-olie voor mijn hond of kat?

Honden
Weegt uw hond lichter dan 10 kilo: 2%
Weegt uw hond zwaarder dan 10 kilo: 4%

Katten
Weegt uw kat lichter dan 2 kilo: 2%
Weegt uw kat zwaarder dan 2 kilo: 4%

Ervaring van Wendy

Er zijn positieve ervaringen te lezen op het web. Zo zou Wendy haar 15-jarige labrador laten inslapen vanwege chronische pijn. Op het laatste moment besloot ze haar viervoeter van 40 kilo een koekje te geven op basis van marihuana, speciaal voor zieke dieren. De hond likte vaak aan haar poten en hoestte veel. Dit was volgens haar dierenarts een teken van pijn. Één koekje en 20 minuten later stopte het likken plotseling. Na een tweede en derde koekje stond de hond op en liep weer rond als vanouds, iets wat ze onlangs niet kon doen zonder duidelijke tekenen van pijn.

Back To Top