Skip to content
Wietolie en schildklier

Schildklier en wietolie

Problemen met schildklier en wietolie

De schildklier is een klier in de hals die hormonen tijdelijk opslaat en ze dan afgeeft aan de bloedbaan. Deze hormonen, thyroxine en trijoodthyronine, zorgen voor een goede stofwisseling, groei en de juiste lichaamstemperatuur.

Bij hypothyreoïdie werkt de schildklier te traag waardoor er een tekort ontstaat aan hormonen. Je kunt dan bijvoorbeeld last krijgen van kouwelijkheid, een droge, bleke huid, vermoeidheid, somberheid, een tragere hartslag, gewichtstoename en haaruitval.

Bij hyperthyreoïdie werkt de schildklier te snel en worden er juist te veel hormonen aangemaakt. Symptomen die hiermee gepaard gaan zijn onder meer zweetaanvallen, trillerigheid, prikkelbaarheid, angst, hartkloppingen en diarree.

Schildklierproblemen komen erg veel voor en worden meestal behandeld met medicijnen.

Wietolie vervangt medicatie?

Er is weinig studie gedaan naar het effect van wietolie op de schildklier, hoewel onderzoek in 1984 wel uitwees dat THC de schildklierfunctie lijkt te onderdrukken. Desondanks melden diverse gebruikers baat te hebben bij het gebruik van wietolie, zoals de dame in onderstaande video. Ze kreeg medicijnen tegen een schildklierafwijking, hoge bloeddruk en artrose, maar kon na gebruik van CBD-olie met alle medicatie stoppen. “Mijn lichaam was versleten en ik had heel veel pijn, maar sinds ik wietolie gebruik is de pijn een stuk minder. Ik kan weer lopen zonder rollator en gebruik nu helemaal geen pillen meer.”

Back To Top