skip to Main Content

THC-vape steeds populairder

THC is al heel lang populair. Het moderne fenomeen vapen, oftewel dampen, wordt dat ook steeds meer. Een logisch gevolg hiervan is dat er nu veel mensen zijn die de twee willen combineren. De beste manier om dat te doen is door te kiezen voor THC-liquid – zoals dat internationaal wordt genoemd. Een product als THC-olie is niet geschikt voor uw e-smoker. THC-vloeistoffen zijn dat wel, zoals terpenen en MCT-olie. In Amerika is THC-vape al zeer bekend. In Nederland en België is deze vorm van cannabistoediening nu dus in opkomst.

Wat THC-vape precies is? Waar kunt u THC-vape kopen? Hoe kunt u het zelf maken? Dat leest u hier.

THC-vape

Wat is vapen?

Vapen is een ander woord voor dampen, en dat is weer een benaming voor gebruik van onder andere de inmiddels welbekende e-sigaret. Inderdaad, zo’n elektronische sigaret. De gebruiker van zo’n sigaret inhaleert de damp die de e-smoker opwekt. En wanneer de e-smoker dus een THC-liquid zoals terpenen bevat, is de werking van THC vrijwel dezelfde als bij andere THC-producten het geval is.

THC-liquids en alternatieven

THC-liquid bevat uiteraard Tetrahydrocannabinol, een stofje uit de cannabisplant. Voor wie liever niet high of stoned wil worden van het vapen, is er een andere mogelijkheid: CBD-liquid. Bijkomend voordeel hiervan is dat CBD ook online gewoon legaal is te verkrijgen, iets dat bij THC-producten wat moeilijker gaat.

Toch zijn er manieren om via het internet aan THC vape liquid te komen, omdat webshops instrumenten aanbieden waarmee iemand thuis zelf THC uit cannabisplanten kan extraheren. En hiermee kunnen dan weer THC-vloeistoffen worden gemaakt. Natuurlijk is het ook nodig om daarnaast de middelen in huis te halen waarmee u kunt vapen. Een pen kopen, bijvoorbeeld, die daar speciaal voor is gemaakt.

Waarom niet gewoon een joint roken?

Het grote voordeel van THC e-liquid ten opzichte van een joint, is dat de toediening van de stof veel minder schadelijk is voor uw lichaam. Een joint is gemaakt van zowel cannabis als tabak, en zoals algemeen wel bekend is, zijn de risico’s van tabak ontzettend groot. Dus wanneer u een joint rookt, loopt u dezelfde risico’s als iedere andere roker. Ook zuiver cannabis roken is geen oplossing, want dan krijgt u weer meer teer binnen – eveneens zeer schadelijk voor het menselijk lichaam.

THC-pen, cartridge en juice

Daarom zijn er dus vapemogelijkheden zoals de THC-pen, de cartridge of THC-juice. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een e-sigaret veel minder nare effecten heeft op bijvoorbeeld uw luchtwegen en uw longen dan een ouderwetse vorm van roken. Betekent dit dat THC-vape dan geheel zonder schadelijke gevolgen is? Niet per se. Het ligt eraan welke producten u kiest. Dat zit ongeveer als volgt.

Steeds meer mensen stellen vragen over de veiligheid van vape-producten. Logisch. Voordat we daar meer over zeggen, is het misschien goed om nog even een aantal interessante gedachten te delen over vapen in vergelijking met die ouderwetse vorm van roken.

De minister van Volksgezondheid in Groot-Brittannië heeft de inschatting opgenoemd dat e-sigaretten minstens 95 procent minder schadelijk zijn dan gewoon roken. Zo’n ministerie is nogal een instituut, waar we gerust in kunnen vertrouwen. Maar sinds kort zijn er in de media verschillende artikelen verschenen over mogelijke issues met betrekking tot de veiligheid van vape-producten.

Veiligheid van vapen

Zo is er de legitieme klacht dat de stoffen die de smaak van vape-producten maken, schadelijk kunnen zijn. Veel producenten in bijvoorbeeld de Verenigde Staten gebruiken voedselaroma’s voor het maken van e-liquids. Maar in de Europese Unie is dat vaak verboden, als onderdeel van de TPD (Tobacco Products Directive).
Deze organisatie heeft een lijst samengesteld van alle handelwijzen die in de EU verboden zijn, en van de protocollen die verplicht moeten worden gevolgd bij het maken van de producten. Deze lijst wordt vaak gebruikt bij het maken van THC-vape, zodat de vape volledig legaal is en ook voor tevredenheid zorgt bij de mensen die de THC-vape bestellen.

Het productieproces gaat dan ongeveer als volgt:

– Een wetenschappelijk team beoordeelt alle stoffen die de makers gebruiken, om te checken of er schadelijke of anderszins risicovolle onderdelen in zitten.

– De onderzoekers gebruiken de resultaten hiervan om richtlijnen op te stellen waarbinnen veilige producten kunnen worden gemaakt.

– Vervolgens sturen zij monsters van de uiteindelijke producten naar onafhankelijke laboratoria om de e-liquids nog eens objectief te laten nakijken.

En op deze manier weet u als koper zeker dat u, wanneer u bijvoorbeeld besluit dat u THC vape juice wilt kopen, precies krijgt wat u het liefste wilt: een veilig en effectief product, zonder schadelijke gevolgen.

Back To Top

U heeft zich succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Foutmelding

THColie.nl will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.