Skip to content
CBN olie

CBN-olie

Als de gemiddelde Nederlander naar cannabinoïden wordt gevraagd, dan noemt die waarschijnlijk THC of CBD. Dat zijn namelijk de bekendste cannabinoïden. Maar zeker niet de enige. Sterker nog: de cannabisplant bevat meer dan honderd van zulke stoffen, die stuk voor stuk medicinaal en/of therapeutisch kunnen werken. Een goed voorbeeld hiervan is CBN olie. CBN is een stofje dat bij mensen de pijn verdooft en ze in slaap doet vallen. Tijd om CBN – volledige term: cannabinol – eens te introduceren aan het grote publiek.

Het verdovende effect

CBN staat bekend als verdovend middel. Uit onderzoek blijkt dat 2,5 tot 5 mg CBN ongeveer hetzelfde effect heeft als een farmaceutisch verdovingsmiddel. De ontspanning die het lichaam hierbij doormaakt, is te vergelijken met het gebruik van diazepam. Maar er is ook een groot verschil tussen CBN en die farmaceutische middelen. CBN heeft namelijk geen negatieve bijwerkingen – waar die andere middelen juist om bekend staan. Geen hoofdpijn, geen misselijkheid, geen diarree – niets van dat alles. Het enige wat CBN met u doet, is dat u ervan in slaap valt. En veel mensen zijn juist daarnaar op zoek.

Andere redenen om CBN olie te gebruiken

De belangrijkste – of beter gezegd: de populairste reden waarom CBN olie wordt ingenomen, is dus de verdovende kracht, een manier om het lichaam volledig te laten ontspannen. Maar er zijn ook andere redenen die gebruikers van CBN noemen. Zo heeft CBN bijvoorbeeld de kracht om bacteriën te bestrijden. Verder is het dus een pijnstiller – vergelijkbaar met een aspirientje – kunnen breuken in botten er makkelijker door herstellen en zijn er vele berichten waarin gebruikers spreken over het verlies van misselijkheid en hongergevoelens. Belangrijk om hierbij te vermelden is dat CBN dit alles doet zonder een psychoactieve werking. Oftewel: u wordt er niet high of stoned van, zoals bij stofjes als THC juist wel het geval is.

Waar komt CBN vandaan?

In een normale cannabisplant vindt u niet zomaar CBN. Dat ligt iets ingewikkelder. De stof CBN ontstaat namelijk pas bij de oxidatie – een chemisch proces – van THC. Of bij een bepaalde vorm van THC-A, een andere bekende cannabinoïde. Dit betekent dat de stof dus wel in cannabisplanten aanwezig is, maar alleen in heel kleine beetjes. Kort samengevat: CBN komt in de plant weinig voor, omdat het een afbraakproduct is van THC en THC-A.

CBN in oude wiet

Goed, tot zover het technische verhaal. Dan nu de praktijk. CBN is ook te vinden in wiet die onder matige omstandigheden is bewaard. En de wiet moet oud zijn. Doordat de wiet wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld de lucht, waarin waterstofatomen afbreken – toch weer even technisch – ontwikkelt zich CBN. Omdat er tijd nodig is voordat CBN ontstaat, hebben producenten vaak jaren nodig om er goede producten van te maken.

Zelf CBN olie proberen

Dan is het nu aan u om zelf een keer CBN-druppels te gebruiken, mocht uw interesse gewekt zijn. Want zoals altijd geldt dat de beste informatie wordt gegeven door de eigen ervaring.

>>Ga direct naar de CBN-olie

CBN olie Dutch Hemp
Back To Top